Site icon podunavlje.info

Račun palanačke opštine deblokiran posle više godina

SMEDEREVSKA PALANKA, 16. jul 2018 – Odbornici palanačke Opštinske skupštine sastali su se ovog ponedeljka po treći put u novom sazivu, a na dnevnom redu su bila brojna kadrovska rešenja, više razrešenja i imenovanja. Ipak, nekako se najvažnijim čini ono što je u okviru svog drugog pojavljivanja za govornicom rekao predsednik Nikola Vučen, a to je da je u petak odblokiran račun Opštine Smederevska Palanka.

Račun palanačke opštine je, podsetimo, godinama u blokadi, više se i ne zna da li je to pet ili sedam, različiti su podaci, sa prekidima i svih dvanaest godina, i to se moglo čuti. U međuvremenu su se palanački gradski oci na različite načine dovijali kako da to prevaziđu, a sada je, po Vučenovim rečima, deblokiranje računa uspelo  zahvaljujući Vladi i predsedniku Srbije.

Što se tiče razrešenja i imenovanja, na predlog predsednika opštine Nikole Vučena, sa mesta člana Opštinskog veća, tajnim glasanjem razrešen je Slobodan Matorkić. Za novog v.d. direktora JKP Opštinska groblja imenovan je Nenad Živković, umesto razrešenog Nenada Jančića, a novi predsednik Nadzornog odbora ovog preduzeća je Srđan Kokotović. Za predsednika Nadzornog odbora JKP Vodovod izabran je Bojan Pavić, a za likvidacionog upravnika GFK „Jasenica 1911“ Slavoljub Milić, umesto Jovana Cvetkovića. Novi predsednik Upravnog odbora Narodnog muzeja biće Pavle Jozić. Veći broj razrešenja i imenovanja odnosio na školske odbore, pa su tako promene izvršene u devet školskih odbora.

 

Exit mobile version