“Ukalupljivanje” u Malom gradu – Teatar u tvrđavi u Tvrđavi!

SMEDEREVO, 11. jul 2018 – Predstava “Ukalupljivanje” (tragedija loptanja u Srba) u izvođenju Ustanove kulture „Vuk Karadžić“, zatvoriće peti Teatar u tvrđavi, večeras u Malom gradu Smederevske tvrđave sa početkom u 21 sat, saopštili su organizatori.

Ovo je ujedno i prva, od ukupno pet predstava koja će na ovogodišnjem pozorišnom festivalu biti izvedena u planiranom prostoru.

Zbog vremenskih uslova, dosadašnje četiri predstave odigrane su u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo.

Teatar u tvrđavi, nastao na temeljima Tvrđava teatra, koji je ranije organizovala tada vladajuća Demokratska stranka, pokrenula je aktuelna vladajuća stranka, na čelu sa gradonačelnicom Smedereva.

Podsetimo, u prva tri izdanja Teatra u tvrđavi, “alfa i omega”, bio je dramski pisac i scenarista, ali i savetnik tadašnjeg predsednika Srbije (Tomislava Nikolića), Radoslav Lale Pavlović, a festival je imao takmičarski karakter.

Otvarajući prvi pozorišni festival pod nazivom Teatar u tvrđavi, Pavlović je 2014. godine istakao da „ovde nisu predstave koje istražuju pozorište, već predstave koje su istražene“ i ocenio da je situacija u pozorišnoj umetnosti u Srbiji tako loša, da je više nemoguće pasti, aludirajui na prethodno izrečene novinarske opaske da će novi festival doživeti fijasko.

Već dve godine Pavlović nije selektor (niti savetnik predsednika i Nikolić nije predsednik, ni države, ni stranke), a festival ima revijalni karakter.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!