Slobodna mesta posle prvog kruga uglavnom u gimnazijama

SMEDEREVO/SMEDEREVSKA PALANKA/VELIKA PLANA, 9. jul 2018 – Ministarstvo prosvete je objavilo danas spisak popunjenih i slobodnih mesta u srednjim školama u Srbiji nakon prvog upisnog kruga.

U Smederevu slobodnih mesta ima u Gimnaziji – na prirodno-matematičkom smeru planirano je 120 a upisano 94, u Filološkoj gimnaziji za 24 mesta samo je 7 upisano, au odeljenju za učenike sa posebnim sklonostima za računarstvo i informatiku od 20 njih 17.

Slično je i u Smederevskoj Palanci, gde je u Gimnaziji na društveno-jezičkom smeru ostalo 9 mesta, od planiranih 90 upisan 81, i na prirodno-matematičkom – tu je od 60 upisano 55. Slobodnih mesta ima i u Srednjoj školi „Žikica Jovanović Španac“, na smerovima hemijski laborant, pekar, mesar i operater u prehrambenoj industriji.

U Gimnaziji u Velikoj Plani na društveno-jezičkom smeru od planiranog broja od 30 upisano je 20, a na opštem smeru od 59 upisano je 48. Slobodnih mesta ima još i u Tehničkoj školi „Nikola Tesla“, za zanimanje auto-električar, gde je od 24 upisano 20, za modne krojače od 24 upisan je samo jedan učenik. Jedno mesto je ostalo slobodno i na smeru mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje.

Uostalom, pogledajte tabelu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!