Site icon podunavlje.info

Teatar u tvrđavi mora da uđe u salu

SMEDEREVO, 6. jul 2018 – Predstava „Dva mirisa ruže“ Pozorišta na Terazijama, po delu meksičkog pisca Emilia Karbaljida, a u režiji Slavenka Saletovića, kojom sutra treba da bude otvoren peti „Teatar u tvrđavi“, zbog najavljenih loših vremenskih uslova biće izvedena u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, sa početkom u 21 sat, saopštili su danas organizatori.

U nedelju će publika moći da pogleda predstavu „Jazavac pred sudom“ Petra Kočića, u režiji Mihajla Laptočevića, a dan kasnije na programu je „Anika i njena vremena“, rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i agencije „Beo Art“.

Smederevska tvrđava će 10. jula, a do tada bi vreme trebalo da se popravi, ugostiti predstavu „I svaki put kao da je prvi“, rađenu u koprodukciji Kruševačkog pozorišta i „Art teme“, po motivima iz dela Bore Stankovića, u režiji Jovane Tomić.

„Teatar u tvrđavi“ zatvara „Ukalupljivanje – Tragedija loptanja u Srba“ reditelja Makisma Miloševića, po tekstu Strahinje Madžarevića.

Festival je, podsetimo, revijalnog karaktera, a ulaznice koštaju 200 dinara osim za predstavu „Jazavac pred sudom“ za koju je ulaz slobodan.

Exit mobile version