Stigao program Patosinema za ovo leto

SMEDEREVO, 6. jul 2018 – Ljubitelji filmske umetnosti u Smederevu i ove godine, u Dunavskom parku na keju, imaće priliku da uživaju u bioskopu pod vedrim nebom Patosinema, koji organizuje šesti put zaredom pozorište PATOS. Bioskop će trajati od 12. jula do 1. septembra, a otvoriće ga film „Kosa“ u čast nedavno preminulog velikana filmske umetnosti, Miloša Formana.

Na repertoaru će se naći filmski klasici (12, 19 i 26. jul, 24. i 25. vvgust, 1. septembar), ali i filmovi savremenih evropskih autora putujućeg 7. Festivala evropskog filma (8. Do 15. avgusta) u organizaciji Delegacije Evropske unije i EU info centra u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC), zatim i iz programa Francuski filmski karavan (13, 14, 20. i 21. jul) Francuskog instituta u Beogradu, kao i iz programa Gete instituta (27. i 28. jul) i italijanskog instituta za kulturu u Beogradu (30. i 31. avgust). Na zahtev publike bioskop, kao i uvek, takođe će prikazati i animirane japanske filmove (2, 3. i 4. avgust) koji imaju dosta poklonika među mlađim generacijama.

I ove godine publika revije Patosinema će imati priliku na zatvaranju da uživa u koncertu filmske muzike smederevskog orkestra „Svetlost“, a na kraju i pogleda kultni film Stenlija Kjubrika „2001: Odiseja u svemiru“ koji ove godine proslavlja 50 godina od premijernog prikazivanja. Kao i uvek, svi programi bioskopa su besplatni, a ove godine sve projekcije počinju u 20 i 30.

Bioskop PATOSINEMA se realizuje u okviru manifestacije Kulturno leto 2018. Centra za kulturu Smederevo, pod pokroviteljstvom grada Smedereva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!