JKP Vodovod: Voda u Lunjevcu ispravna

SMEDEREVO/LUNJEVAC, 4. jul 2017 – Javno komunalno preduzeće Vodovod Smederevo saopštilo je da je voda iz autonomnog vodovodnog sistema u Lunjevcu ispravna za upotrebu: “Obaveštavamo korisnike da je voda iz autonomnog vodovodnog sistema u Lunjevcu ispravna za upotrebu od srede 4.7.2018. godine.”

Zabrana upotrebe vode za piće stavljena je van snage na osnovu Zapisnika o inspekcijskom nadzoru br. 530-53-00315/2018 od 3.7.2018. godine, navodi se u obaveštenju JKP Vodovod Smederevo.

Ranije je saopšteno da voda za piće iz gradskog sistema vodosnabdevanja na teritoriji Grada Smedereva u potpunosti zadovoljava sve zakonom propisane standarde u smislu fizičko-hemijske i bakteriološke ispravnosti i ispravna je za piće.

JKP Vodovod Smederevo napominje da laboratorija svakodnevno obavlja uzorkovanje i ispitivanje vode za piće koja se distribuira potrošačima.

Na osnovu mišljenja Zavoda za javno zdravlje Požarevac br. 1982 od 14.6.2018. godine, voda iz gradskog vodovoda u Smederevu je  higijenski ispravna i zdravstveno bezbedna na svim ispitivanim tačkama.

Zavod za javno zdravlje Požarevac redovno kontroliše kvalitet vode za piće iz Gradskog vodovoda Smederevo, u interesu zdravlja stanovništva, a dinamika, plan uzorkovanja i broj uzoraka je definisan Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće Sl. list SRJ 42/98 i 44/99, navode u JKP Vodovod Smederevo i dodaju da će Zavod za javno zdravlje Požarevac nastaviti redovno da kontroliše kvalitet vode za piće iz gradskog vodovoda.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!