Javni poziv za dodelu pomoći izbeglim i raseljenim

SMEDEREVO, 29. jun 2018 – Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći u vidu humanitarnih paketa hrane, ogreva i jednokratne novčane pomoći socijalno ugroženim porodicama izbeglica i interno raselјenih lica koja imaju boravište na teritoriji grada Smedereva objavila je javni poziv za dodelu pomoći, ovoga puta humanitarnih paketa hrane.

Pravo na pomoć mogu da ostvare podnosioci prijava koji imaju izbeglički status, odnosno evidentirani su kao interno raselјena lica sa boravištem u gradu Smederevu. Obavezan uslov je i da su ukupni prihodi porodice manji ili do 50% prosečne neto plate na nivou Republike Srbije, za april 2018. godine ili da imaju status jednoroditelјske porodice, sa decom do 18 godina, odnosno da porodica ima tri i više članova sa decom do 18 godina. Pravo na pomoć mogu da ostvare i oni koji u porodici ima invalida sa invaliditetom preko 50%, ili ako u porodici ima članova domaćinstva sa teškim oboljenjima.

Prijavni obrazac može da se preuzme u prostorijama Povereništva za izbeglice i migracije Gradske uprave grada Smedereva, a roku za prijavu je pet  dana od dana objavlјivanja javnog poziva, koji je danas objavljen na zvaničnoj Internet prezentaciji Gradske uprave Smedereva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!