Za ubistvo u Udovicama 14 i po godina zatvora 

BEOGRAD/UDOVICE, 22. jun 2018 – Apelacioni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu, kojom je Predrag Stefanović, zbog ubistva Živojina Joksića i neovlašćenog držanja oružja, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i 6 meseci, kao i na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara

Prvostepenom presudom Višeg suda u Smederevu Predrag Stefanović je oglašen krivim što je 1. septembra 2015. godine, u selu Udovice, u stanju smanjene uračunljivosti do stepena bitnog, ali ne bitno, lišio života Živojina Joksića.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prošle godine prvobitnu presudu kojom je Predrag bio osuđen na 18 i po godina zatvora i 100.000 dinara zbog ubistva Joksića kome je dugovao novac i naložio da mu se ponovi suđenje. Stefanoviću je međutim odlukom Apelacionog suda bio produžen pritvor do daljeg, a nova presuda je glasila na 14 i po godina zatvora.

U obrazloženju presude Apelacionog suda se navodi da je, „u delu odluke o izrečenoj kazni, pravilno prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog cenio činjenicu da je priznao izvršenje krivičnog dela, zatim otkrio mesto gde se u krajnjem ishodu nalazilo telo ubijenog, njegove porodične prilike i raniji život, uz istovremeno osvrtanje na doprinos samog sada pokojnog oštećenog. Kao otežavajuće okolnosti pravilno je prvostepeni sud cenio celokupno ponašanje okrivljenog nakon lišenja života oštećenog, odnosno da je uklonio tragove krivičnog dela, kao i brojne radnje koje je okrivljeni preduzeo“. Dodaje se da „imajući u vidu sve napred navedene otežavajuće i olakšavajuće okolnosti, kao i sve okolnosti konkretnog slučaja, Apelacioni sud nalazi da je pravilno prvostepeni sud osudio okrivljenog na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i 6 meseci i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!