Koncert klasične muzike u Muzeju u Smederevu

SMEDEREVO, 21. jun 2018 – U smederevskom Muzeju publici će se ovog četvrtka predstaviti mladi i talentovani muzičar Nemanja Petković. Koncert počinje u 19 časova.

Nemanja Petković je rođen 15. maja 2000. godine u Smederevu. Svoje muzičko obrazovanje počeo je u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Smederevu u klasi profesora Marka Đorđevića na instrumentu klarinet. Osnovnu nižu školu je ubrzano završio, i već u tom periodu postigao je zapažene rezultate na mnogim takmičenjima kao što su: Internacionalno takmičenje drvenih duvača u Požarevcu, Festivali muzičkih škola, Republička takmičenja…

Srednju muzičku školu upisao je 2015. godine nastavljajući kod istog profesora i u istoj školi. U dosadašnjem školovanju, osvojio je mnoge nagrade. Pohađao je majstorske kurseve eminentnih stručnjaka i pedagoga klarineta – Stefana Karsilija (Italija), Aleksandra Tasića i Ante Grgina.

Do sada je održao tri solistička koncerta i imao je veliki broj drugih nastupa na raznim manifestacijama. U sklopu kamernog tria nastupio je na serijalu koncerata u Beču 2017. godine. Stalni je prvi klarinet u kamernom orkestru „Svetlost“ iz Smedereva.

Trenutno završava treću godinu srednje škole „Kosta Manojlović“ u Smederevu.

Program večerašnje koncerta:

  1. E. Kavalini: Kapris Op.3 br.4
  2. K. M. fon Veber: Koncert br.1 f-moll

I stav – Allegro moderato

II stav – Adagio ma non tropo

III stav – Rondo

  1. H. Rabo: Konkursni solo

Gost na koncertu:

Milan Lazić – harmonika:

  1. J. S. Bah – Preludijum i fuga e-moll
  2. B. Kovač: Omaž Bahu
  3. N. Paganini: Kapris br.20
  4. A. Grgin: Tema sa varijacijama br.2

Skorašnji članci

error: Content is protected !!