Teren za boćanje za svako dete u Velikoj Plani

VELIKA PLANA, 20. jun, 2018 – Deca, mladi i odrasli sa smetnjama u razvoju iz dnevnog boravka “Lane” u Velikoj Plani od sada imaju na raspolaganju novi teren za boćanje, objavio je UNICEF Srbija.

Teren je otvoren u okviru projekta “Sport za sve”, koji sprovode Udruženje osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom “Volja za životom” iz Velike Plane i UNICEF, uz podršku Vojvođanske banke.

Boćanje je uz šah, jedini sport koji je dostupan svima i kojim mogu da se bave i osobe sa težim telesnim invaliditetom, a novootvoreni teren je opremljen, prilagođen i potpuno funkcionalan za redovne sportske i rekreativne aktivnosti, kao i sportska takmičenja za decu koja će se održavati tokom leta.

Projekat će doprineti da se kroz razvoj boćanja i inkluzivnih sportskih aktivnosti poveća učešće dece sa smetnjama i invaliditetom i da se smanje predrasude koje ovu decu isključuju iz svakodnevnog života u zajednici.

Ovim projektom obezbeđena je i obuka trenera koji će podučavati 50 dece i mladih sa smetnjama u razvoju i svu drugu decu zainteresovanu za ovu paraolimpijsku disciplinu, navodi UNICEF Srbija.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!