Palanačka skupština zasedala po drugi put u ovom sazivu

SMEDEREVSKA PALANKA 20. jun 2018 – Palanačka Opštinska skupština sastala se danas po drugi put u novom sazivu i mada je pred odbornicima bio obiman dnevni red od dvadesetak tačaka, sednica je završena za jedva sat vremena, a svi predloži odluka su usvojeni.

Dnevni red je dopunjen izveštajem predsednika Opštine i komandanta Štaba za vanredne situacije Nikole Vučena o situaciji nastaloj usled elementarne nepogode koja je zadesila delove ove opštine 13. juna. Šteta u delovima opštine u kojima je proglašena vanredna situacija, rekao je Vučen, stoprocentna je. Sačinjena je preliminarna procena štete, koja je samo  na stambenim  objektima više od 400 miliona dinara. Još je gora situacija sa poljoprivrednim zemljištem i kulturama, gde se šteta procenjuje na više od milijardu i 800 miliona dinara. To znači da ukupna šteta premašuje dva godišnja budžeta palanačke opštine. Opština će obezbediti sve što je u njenoj nadležnosti, od Ministarstva poljoprivrede dobijeno je obaveštenje da će stići semenski materijal za setvu kukuruza, a očekuju se odluke Vlade o tome kako će biti sanirane posledice nevremena na svim područjima koja su bila zahvaćena.

Odbornici su usvojili ovaj izveštaj kao i sve ostale tačke, uključujući i predlog odluke o završnom računu budžeta Opštine Smederevska Palanka za 2017. godinu, a sa dnevnog reda je skinuta tačka o predlogu odluke o utvrđivanju maksimalnog broja zaposlenih u palanačkoj opštini.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!