Site icon podunavlje.info

Zlato za četverac skul, srebro za dubl skul, bronza za skif

BLED, SMEDEREVO, 18. jun 2018 – Takmičari Veslačkog kluba Smederevo osvojili su tri medalje, po jedno zlato, srebro i bronzu, na tradicionalnoj međunarodnoj regati koja je održana minulog vikenda na Bledskom jezeru u Sloveniji, saopšteno je danas iz smederevskog kluba.

Na Bledskom jezeru je održana 63. Internacionalna regata na kojoj je nastupilo 443 veslača iz 18 zemalja i 63 kluba. Na ovoj velikoj smotri veslanja nastupio je i VK Smederevo sa osam posada.

U izuzetno jakoj konkurenciji mladi veslači Smedereva su još jednom potvrdili da je pred njima svetla budućnost. Od osam posada četiri se plasiralo se finale, a tri posade su se popele na pobedničko postolje.

Kadetski četverac skul u sastavu Vuk Marković, Andrija Jevtić, Nikola Soldatović i Miroslav Jovanović, kako smo već javili, trijumfovao je u ovoj disciplini, a drugoj smederevskoj posadi u sastavu Petar Samardžija, Dušan Popović, Veljko Vukašinović i Todor Marković izmakla je bronzana medalja za 10 stotinki.

Odličan rezultat zabeležili su u kadetskom dubl skulu Andrija Jevtić i Nikola Soldatović osvajanjem srebrne medalje. Oni su sa pobedničkim čamcem iz VK Partizan zaostali nešto manje od četiri sekunde.U istoj disciplini Veljko Vukašinović i Todor Marković zauzeli su odlično peto mesto.

U kadetskom skifu nš Miroslav Jovanović osvojio je odlično treće mesto u konkurenciji 23 kadetska skifa.

Osim veslača Slovenije i Srbije, na Bledskom jezeru nadmetali su se veslači iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke, Francuske , Gruzije, Nemačke, Gvatemale, Mađarske, Meksika, Slovačke, Španije, Švajcarske, Turske i USA.

Mlađe kategorije VK Smederevo naredne nedelje na Tisi kod Čuruga očekuje drugo kolo Omladinske lige na kome će nastupiti kadeti i pioniri.

Exit mobile version