Osnovni sud iz Smedereva odbranio titulu

Dragan Rogan i Predrag Jocić sa šampionskim peharom

BUDVA, SMEDEREVO, 18. jun 2018 – Budva je minule sedmice bila domaćin 17. Radničko-sportskih susreta zaposlenih u pravosudnim organima Republike Srbije. Oko 900 učesnika iz 63 pravosudna organa takmičilo se u 17 sportskih disciplina. Organizator takmičenja bio je Sindikat pravosuđa Srbije koji pripada Savezu samostalnih sindikata Srbije.

Osnovni sud u Smederevu je sačuvao oreol najbolje ekipe u državi, iako im, prema rečima predsednika sindikata Predraga Jocića, prvo mesto nije bilo prioritet. Međutim, od samog početka takmičenja i osvajanja prvih bodova, videlo se da će Smederevci ponovo zauzeti mesto u samom vrhu.
Na kraju, Osnovni sud u Smederevu je ukupno osvojio 181 bod, drugoplasirano Pravosuđe Novog Sada 153, a trećeplasirano beogradsko pravosuđe – 147 bodova.

„Srebrni“ fudbaleri

Prvo mesto osvojile su ženske ekipe u streljaštvu, tenisu i atletici, kao i muška ekipa u kuglanju. Drugo mesto zauzele su dame u košarci, stonom tenisu i kuglanju, zatim muškarci u fudbalu, pikadu i kuvanju riblje čorbe, a treće ribolovci i žene u odbojci. Dame su bile i četvrte u plivanju, kao i muškarci u atletici.
Smedrevke su osvojile i pehar namenjen najboljoj ženskoj ekipi u ukupnom plasmanu, dok je muška ekipa zauzela treće mesto.
Pojedinačno je zlatnu medalju osvojila sjajna Marija Mladenovićc u streljaštvu koja je sa 82 kruga (deset hitaca) imala bolji rezultat i od prvoplasiranog muškarca u ovoj disciplini. Živan Milošević je zauzeo drugo mesto u kuglanju i treće mesto u ribolovu, dok su Dragan Rogan i Predrag Jocić bili četvrti u kuglanju, odnosno u pikadu.

Šampionke u tenisu (druga i treća s leva na desno)

Za najboljeg sportistu igara proglašen je Smederevac Živan Milošević, dok je najbolja sportistkinja Novosađanka Mirjana Sponja.
Osnovnom sudu u Smederevu je ovo četvrta uzastopna šampionska titula, a peta u istoriji nastupa na igrama. Uz još šest drugih mesta u generalnom plasmanu u poslednjih jedanaest godina, ovdašnji sud je ubedljivo najtrofejniji pravosudni organ u državi.
Sasvim sigurno, najveći deo zasluga za sve ove uspehe, kažu članovi smederevskog tima, ide na adresu predsednika suda Dragana Rogana koji je pre 15-tak godina započeo formiranje ekipe, da bi iz godine u godinu priključivao nove takmičare. Oni su mu se na kraju odužili sa više od 300 pehara koji danas krase trofejne vitrine Osnovnog suda u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!