„Popovi drugari“ pobednici trećeg Memorijalnog turnira

VRANOVO, 14. Jun 2018 – Odigran je treći Memorijalni turnir „Zoran Popović Pop“ na terenu u Vranovu, koji je ove godine bio revijalnog karaktera zbog poklapanja sa terminom Svetskog prvenstva u fudbalu i takmičilo se pet ekipa.

Pobednik turnira je ekipa „Popovi drugari“, drugo mesto osvojile su „ Popove kolege“, dok su trećeplasirani „Popovi veterani“. Četvrta i peta pozicija pripala je ekipama „Popovi saigrači“ i „Popovi omladinci“.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Slavko Savić , najbolji golman je Darko Marinković, a kao najbolji strelac ove godine se upisao Jovan Beč.

Najboljim ekipama i pojedincima dodeljeni su pehari i diplome, a ostalim učesnicima i svima koji su doprineli organizaciji turnira i čuvanu sećanja na Zorana Popovića Popa dodeljene su zahvalnice u ime njegove porodice. Nagrade i zahvalnice uručila je Jovana Popović, Zoranova starija ćerka.

Potom je usledilo Popovo veče u okviru koga su učesnici turnira, prijatelji, gosti, igrači zajedno sa Popovom porodicom evocirali uspomene ne Zorana, prerano preminulog trenera FK Proleter iz Vranova.

Organizatori su poručili da se iduće godine nastavlja kao i u prethodne dve godine u kojima je turnir postao najbolji i najjači u Smederevu i okolini.

Zbog loših uslova na terenu u Vranovu, najavljeno je da će iduće godine biti razmotreno mesto održavanja četvrtog Memorijalnog turnira Zoran Popović Pop.

Memorijalni turnir posvećen ovom dugogodišnjem fudbaleru i sportskom radniku, prvi put organizovan je u junu 2016. Za dve godine postao je prepoznatljiv i van okvira Podunavskog okruga. U prilog tome govori činjenica da se do sada nadmetalo skoro 50 ekipa, u proseku 25 po turniru, i oko 500 igrača,među kojima dosta poznatih futsalera, te da je samo prošle godine turnir na tribinama u Vranovu ispratilo više od pet hiljada gledalaca.

Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015.godine nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je na klupi FK Proleter, koji je upravo pod njegovom trenerskom palicom te godine ušao u viši rang – zonu Dunav.

Uprava kluba,a potom i Gradsko veće grada Smedereva, donelo je 15. aprila 2016. godine odluku da stadion FK Proleter dobije ime „Zoran Popović Pop“. U loži na stadionu, uoči finala prvog turnira zvanično je otkrivena mermer ploča sa natpisom „ Stadion Zoran Popović Pop“.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!