Počinje sezona na bazenima Sportskog centra

SMEDEREVO, 14. jun 2018 – U toku su poslednje pripreme za početak kupališne sezone na bazenima Sportskog centra u Smederevu, koja će biti otvorena u petak, 15. juna u 11 časova.

“Detaljno čišćenje, postavljanje ležaljki, suncobrana, to su poslednji u nizu poslova koje smo imali pred početak ovogodišnje sezone. Voda je čista i spremna za kupače, kao i spasilačka i redarska služba. Prvog dana ćemo imati dnevnu smenu od 11 do 19 časova, a već sutradan krećemo sa redovnim terminima i aktivnostima”, rekao je za Podunavlje.info Mladen Savić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Sportski centar Smederevo.

On je naglasio da se svi zaposleni trude da poboljšaju uslugu tokom ovogodišnje sezone kupanja, a bezbednost je na prvom mestu. Jednom nedeljno se uzimaju uzorci vode i do sada se nije desilo da su stručnjaci u Zavodu za javno zdravlje uočili neke nepravilnosti, podseća Savić i naglašava da JP Sportski centar vrši i internu kontrolu hlora i PH vrednosti vode na svakih sat vremena. Smene će biti i ove godine organizovane u tri celine. Jutarnje plivanje je od 8 do 10 časova, dnevni termin je od 11 do 19 časova i noćni termin od 20,30 do 23 sata. Prema Savićevim rečima popunjene se i sve pauze između smena različitim sportskim aktivnostima.

“Imaćemo školice plivanja u terminu od 10 do 11 sati za neplivače, poluplivače i plivače, od najmlađih uzrasta do 18 godina, po grupama. U pauzi između dnevne i noćne smene su vaterpolisti i škole plivanja. Cene su nepromenjene, čini mi se već pet godina. Jutarnja smena za kupanje je 100 dinara, dnevna 200, noćna 200, komplet dve ležaljke, stočić i suncobran 250 dinara, mali suncobran 50 dinara”, rekao je Savić.

Već u nedelju JP Sportski centar i Sportsko udruženje „Trijumf“, koje se bavi kik boksom i krosfitom, organizovaće prvi put u Smederevu takmičenje za aktivne sportiste ali i za amatere i rekreativce, sve u cilju promocije sporta i zdravog načina života. Reč je o individualnom takmičenju, nekoj vrsti višeboja, a zadaci će zahtevati plivanje, trčanje uz stepenice, sklekove, skokove, čučnjeve. Takmičenje je planirano u nedelju od 8,30 do 11 časova, pre dnevne smene. Organizatori su pripremili i medalje za najbolje, koji prođu polufinale i finale, kazao nam je Savić i dodao da će tokom sezone biti dosta turnira u vaterpolu, plivanju i igara na vodi, ali i kulturnih dešavanja i koncerata.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!