Proglašena vanredna situacija u delovima Palanke i Plane

SMEDEREVSKA PALANKA/VELIKA PLANA/SMEDEREVO, 13. jun 2018 – Olujno nevreme praćeno gradom, ponegde veličine pesnice, zahvatilo je tokom popodneva područje palanačke i velikoplanjanske opštine i grada Smedereva. Najgore je, po prvim procenama, bilo u selima Golobok, Vlaški Do i Grčac, gde je proglašena vanredna situacija. Stradalo je voće, usevi, na pojedinim kućama je grad uništio krovove…

Od grada su postradali i Lozovik, Miloševac, u Saraorcima je padao grad veličine oraha … Tokom sutrašnjeg dana biće oformljene komisije za procenu štete, a u Palanci su večeras obezbedili smeštaj za porodice koje su zbog nevremena ostale bez krova nad glavom.

I u Velikoj Plani je uvedena vanredna situacija na delu teritorije opštine – za mesnu zajednicu Lozovik i delove mesnih zajednica Miloševac i Krnjevo. Štab za vanredne situacije je organizovao dežurstvo tokom cele noći u prostorijama mesnih zajednica i mesne kancelarije gde meštani ovih sela mogu da prijave probleme, a radnici JKP „Miloš Mitrović“ i EPS-a su na terenu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!