Memorijalni tirnir u malom fudbalu „Zoran Popović Pop“

SMEDEREVO, 9. jun 2018 – Treći Memorijalni turnir u malom fudbalu „Zoran Popović Pop“ biće održan u utorak, 12.juna, na terenu u Vranovu, u znak sećanja na prerano preminulog trenera FK „Proleter“ iz Vranova.

Organizatori i porodica Zorana Popovića, odlučili su da ove godine turnir bude revijalnog karaktera i traje jedan dan. Ovakva odluka doneta je pre svega zato što se u terminu turnira ove godine igra Svetsko prvenstvo u fudbalu, događaj za koji vlada najveće interesovanje ljubitelja fudbala. Dodatni razlog su neadekvatni uslovi na terenu u Vranovu, zbog čega će organizatori dobro razmotriti mesto održavanja četvrtog turnira.

„Teška srca smo doneli ovakvu odluku, ali smatramo da je tako najbolje. Ne želimo da dovedemo u pitanje renome turnira Zoran Popović Pop koji je za dve godine postao najbolji i najjači u Smederevu i okolini. Svetsko prvenstvo u fudbalu svakako bi uticalo na broj ekipa i posetilaca,a termin nećemo menjati. Što se tiče uslova na terenu u Vranovu, oni nisu na adekvatnom nivou, turnir je za kratko vreme uspostavio visoke standarde u kvalitetu i broju ekipa, a uslovi u Vranovu stagniraju, ništa se ne ulaže. Zato ćemo dobro razmisliti, razgovarati sa predstavnicima mesne zajednice i zajedno sa Popovom porodicom doneti odluku za iduću godinu. Ukoliko se ništa ne promeni, otvorena je opcija da turnir izmestimo u Smederevo, jer Pop jeste do kraja svog života bio trener u Vranovu, ali je pre svega Smederevac koga su u gradu svi poznavali i poštovali“, rekao je Jovan Beč, jedan od organizatora ovog Memorijalnog turnira.

Pobednička ekipa Turnira 2017.

Turnir u utorak počinje od 19 časova u Vranovu. Učestvovaće četiri ekipe: Popovi drugari, Popovi veterani, Popove kolege i Popovi klinci. Igraće se četiri utakmice – dva polufinala, za treće mesto i finalna utakmica. I ove godine biće dodeljene nagrade i zahvalnice svim učesnicima, kao i najboljem igraču, strelcu i golmanu.

Nakon finala biće priređeno Popovo veče – druženje učesnika turnira i gostiju, gde će se evocirati uspomene na Zorana Popovića koji je do poslednjeg dana rano prekinutog života, davao sebe za uspehe FK Proleter i fudbala u Vranovu.

„Pop je zaslužio da ga pamtimo i mi ćemo i dalje kroz fudbal, jednu od negovih najvećih ljubavi, čuvati sećanje na njega. Zato, slobodno mogu da kažem, da iduće godine nastavljamo turnir tamo gde smo stali prošle godine, ali još bolje i masovnije. Nadamo se da će nas u tome pratiti i važan partner Jelen kup, koji je prošle godine prepoznao kvalitet i značaj turnira, kao i mnogi drugi partneri i fudbalske ekipe“, kaže  Jovan Beč.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da u utorak od 19 sati dođu na turnir, da zajedno obeležimo veče posvećeno Zoranu Popoviću Popu.

Memorijalni turnir posvećen ovom dugogodišnjem fudbaleru i sportskom radniku, prvi put organizovan je u junu 2016. Za dve godine postao je prepoznatljiv i van okvira Podunavskog okruga. U prilog tome govori činjenica da se do sada nadmetalo skoro 50 ekipa, u proseku 25 po turniru, i oko 500 igrača, među kojima dosta poznatih futsalera, te da je samo prošle godine turnir na tribinama u Vranovu ispratilo više od pet hiljada gledalaca.

Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015. godine nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je na klupi FK Proleter, koji je upravo pod njegovom trenerskom palicom te godine ušao u viši rang – zonu Dunav.

Uprava kluba, a potom i Gradsko veće grada Smedereva, donelo je 15. aprila 2016. godine odluku da stadion FK Proleter dobije ime „Zoran Popović Pop“. U loži na stadionu, uoči finala prvog turnira zvanično je otkrivena mermer ploča sa natpisom „Stadion Zoran Popović Pop“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!