Smederevska fabrika ribe dobila novog vlasnika

SMEDEREVO, 4. jun 2018 – Nemačka firma PTC, koja je bila vlasnik i smederevskog pogona za preradu ribe a pre tri meseca otišla u stečaj, od 1. juna ima novog vlasnika, stoji u pisanom obaveštenju prosleđenom medijima koje je stiglo ovog ponedeljka.

„Nesolventna kompanija PTC Gmbh (Product Trade Center Germay) je dobila kupca. TFE („TheFishExperts“) je 1. juna preuzeo kompaniju zajedno sa svih 80 zaposlenih. ServFood doo, ispostava PTC-a u Srbiji je takođe deo celokupnog ugovora. Stručnjak iz oblasti prehrambene industrije Christian Helms biće na čelu kompanije, on je CEO novoosnovane matične kompanije TSE Holding GmbH („TheSupplychainExperts“). Menadžment novog TFE GmbH će preuzeti njegov dugogodišnji saradnik Thomas Schemmel“, početak je obaveštenja, a sledi i prva izjava novog direktora novoosnovane firme:

„Prema našim procenama, kompanija ima fantastične mogućnosti za razvoj. Naše planove ćemo najpre razmotriti i konsultovati se sa postojećim timovima, pa onda uspostaviti kurs ka uspešnoj veleprodaji i preradi ribe. Zadržaćemo sve zaposlene, ali ćemo sedište koje se trenutno nalazi u Kempenu  premestiti u Bremerhaven. Želimo da Bremerhaven postane centar Evrope za industriju prerade ribe“, kaže Helms.

Uobičajeno pitanje u ovakvim okolnostima je cena koja je plaćena za kompaniju.

„Sve uključene strane žele da iznos koji je plaćen ostane nepoznat, za PTC Germany i ServFood doo smo platili razumnu cenu“, glasi odgovor.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!