Prodaja Goše najverovatnije u novembru

Izvor: eKapija.rs, 2. jun 2018 – Privredni sud u Požarevcu ponovo je doneo rešenje o otvaranju stečaja u FŠV Goša, potvrdio je za portal eKapija stečajni upravnik Aca Mitić iz Žagubice.
Odluku je donela stečajni sudija Zvezdana Karaklajić na predlog Društva za trgovinu i usluge AA Capital Consulting 2017 Zemun. Na predlog ove firme, podsetimo, rešenje o pokretanju stečaja u fabrici iz Smederevske Palanke već je donošeno novembra prošle januara ove godine, ali ga je u oba slučaja Apelacioni sud ukinuo, zbog proceduralnih razloga.
Aca Mitić kaže da očekuje da sada konačno počne stečajni postupak i da ovoga puta neće biti žalbi, jer je, kako kaže, zakonski zastupnik promenjen pre pokretanja novog stečajnog postupka.
– Prvo poverilačko ročište održaće se 21. juna, a 90 dana nakon toga biće verovatno proglašeno bankrotstvo. Zatim kreće procena imovine, a do kraja godine, najverovatnije u novembru, biće raspisan i javni poziv za prodaju – kaže Mitić za eKapiju.
On objašnjava da program reorganizacije jedino može da podnese Poreska uprava, što ne veruje da će se desiti, jer kako navodi, „da je država htela da pomogne Goši to bi već učinila“.
Podsetimo, vlasnik Goše bila je ŽOS Trnava koja je u aprilu 2017. fabriku prodala kipaskoj firmi Lisnart, a potraživanja prenela na čerku firmu ŽOS Zvolen.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!