Poznati pobednici prve Biznis lige u Smederevu

SMEDEREVO, 2. jun 2018 – Proglašenjem pobednika u kolektivnim i pojedinačnim sportovima – u malom fudbalu, basketu, streljaštvu, stonom tenisu i pikadu, danas su završene prve sportske igre pod nazivom Biznis liga, u organizaciji Samostalnog sindikata HBIS GROUP Serbia.

Pobednik Biznis lige u malom fudbalu je ekipa HBIS I koja je u finalu pobedila Centar Evrogradnju rezultatom 3:0. Drugi tim HBIS-a je u polufinalu pobedio Minel Enim 7:3 i tako osvojio treće mesto. Najbolji golman je Nemanja Miljković (HBIS I), najbolji strelac Stefan Pavlović (HBIS I), a za najboljeg igrača turnira proglašen je Milan Milovanović (Centar Evrogradnja).

U basketu je najuspešniji Privatni sektor, mešovita ekipa sastavljena od igrača zaposlenih u smederevskim privatnim firmama, koja je u finalu bila bolja od ekipe HBIS-a, dok su kadeti KK Smederevo osvojili treće mesto. Za najboljeg igrača (MVP) proglašen je Dejan Nikolić.

“Mi smo, pre svega, prijatelji, i van terena. Bilo mi je zadovoljstvo da se skupimo i družimo i nadam se da ćemo sledeće godine imati još više učesnika”, rekao je bivši smederevski košarkaš i pohvalio protivničku ekipu koja je bila bolja u finalu.

Što se pojedinačnih sportova tiče,  u streljaštvu ekipno su najuspešniji takmičari HBIS-a sa 504 kruga, drugi je Minel Enim sa 339 i treći Centar Evrogradnja sa 317 krugova. Pojedinačno, najprecizniji je Dušan Dragić (177), drugo mesto je osvojio Dragomir Jeremić (167) i treće mesto je zauzeo Dejan Adamović (160), svi iz HBIS-a.

U stonom tenisu su se nadmetale dve ekipe. Dom zdravlja je bio uspešniji od HBIS-a (2:1). Pojedinačno, prvi je Stefan Dimitrijević (HBIS), drugi je Dragan Stefanović (Dom zdravlja) i treći je Goran Marković, takođe predstavnik zdravstva.

Maja Živković (Centar Evrogradnja) bila je najuspešnija pikadu, sa 110 krugova, krug manje imala je Zorica Stanković (HBIS), a treća je Sneža Grbić (HBIS) sa 100 krugova.

Predsednik Komisije za sport u Samostalnom sindikatu HBIS GROUP Serbia, Slobodan Stoleski, za Podunavlje.info je izrazio zadovoljstvo organizacijom turnira i odzivom.

“Polufinalnim i finalnim utakmicama u fudbalu i košarci priveli smo kraju prvu Biznis ligu. Uskoro odlazimo u Bečiće na radničko sportske igre, pa je nama ovaj turnir bio veoma značajan i kao test i provera ekipa. Imamo nove, mlade igrače u fudbalu i to je dodatni kvalitet igara. Međutim, na prvom mestu je druženje, mislim da su svi zadovoljni i očekujemo da turnir omasovimo i da postane tradicionalan”, rekao je Stoleski.

Opšta ocena gotovo svih učesnika turnira je pozitivna, da su ove sportske igre uspešno organizovane, a naredne godine, obećali su, dolaze u još većem broju. U Biznis ligi, koja je organizovana prvi put, osim Samostalnog sindikata HBIS, od 19. maja na parketu u Sportskoj hali učestvovalo je više od dve stotine sportista, predstavnika firmi iz Smedereva, ili koje ovde posluju: Minel Enim, Jastrebac Dimnjaci, Centar Evrogradnja, Metex, Italia Nuova, Želvoz, Dom zdravlja i Opšta bolnica Smederevo.

“Cilj nam je bio da se družimo i mislim da smo taj cilj ostvarili. Bio je dobar odziv, a turnir je protekao bez ikakvih problema i, što je takođe važno, bez povreda. Očekujem da sledeće godine turnir bude masovniji, a nadam se da će učesnici svojim kvalitetnim igrama privući i nekoliko stotina gledalaca, što bi bilo izuzetno”, rekao je za Podunavlje.info Siniša Prelić, predsednik Samostalnog sindikata HBIS GROUP Serbia.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!