Smederevac – ambasador projekta „Fudbal za prijateljstvo“ 

SMEDEREVO, 1. jun 2018 – Kosta Nedeljković, dvanaestogodišnjak iz Smedereva, predstavljaće Srbiju (i Smederevo) na globalnom projektu „Fudbal za prijateljstvo“.

“Ponosan sam što predstavljam Smederevo i Srbiju među više od 200 zemalja sveta i jedva čekam da steknem nova prijateljstva, da širimo poruku mira i razumevanja, na sportskom terenu i druženju u slobodnom vremenu. Prisustvovati otvaranju Svetskog prvenstva je ostvarenje nečega što nisam ni sanjao da je moguće”, rekao je mladi fudbaler i ambasador Smedereva i Srbije za Podunavlje.info.

Kosta Nedeljković je u podmlatku Crvene zvezde od marta 2016-te godine, Pre Crvene Zvezde trenirao je fudbal u FK „Petlić“ iz Smedereva od 2013-te godine. Ovih dana završava šesti razred Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Smederevu, odličan je đak.

Inače, svi učesnici projekta“Fudbal za prijateljstvo“, pa i mladi Smederevac, propagiraju devet vrednosti: prijateljstvo, jednakost, pravednost, zdravlje, mir, odanost, pobedu, tradiciju i čast!

Srbija je jedna od prvih osam zemalja u svetu u kojoj je započet jedan od najvećih globalnih društveno-odgovornih projekata za decu „Fudbal za prijateljstvo“ kompanije Gazprom (velikog partnera FIFA, UEFA i Svetskog prvenstva u fudbalu „Rusija 2018“), izabrala je dečje ambasadore projekta za ovu sezonu u kojoj će se družiti, igrati i sarađivati sa vršnjacima iz rekordnih 211 zemalja sveta. Deca će se okupiti na završnim manifestacijama ovogodišnjeg programa – Međunarodnom turniru mešanih dečjih timova prijateljstva, Međunarodnom dečjem pres centru, Školi devet osnovnih vrednost projekta i Forumu „Fudbal za prijateljstvo“ koji će biti održani uoči samog početka svetskog prvenstva u Moskvi.

Deca će prisustvovati svečanoj ceremoniji otvaranja prvenstva i prvoj utakmici između Rusije i Saudijske Arabije, navodi se na sajtu najuspešnijeg srpskog fudbalskog kluba.

Kosti će društvo činiti vršnjakinja Lucija Obradović, mlada novinarka izveštač sa manifestacija u Rusiji, a delegaciju će ove godine u funkciji ambasadora projekta predvoditi naš poznati glumac i TV voditelj Milan Kalinić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!