Site icon podunavlje.info

Smederevci pobedili u Valjevu, Proleter bolji od Uba

VALJEVO/SMEDEREVO, 30. maj 2018 – Ove srede igrane su utakmice 31. kola prvenstva Srpske lige Zapad. Fudbaleri Smedereva gostovali su u Valjevu i pobedili domaći Krušik sa 3:0, a Proleter Mihajlovac je na domaćem terenu savladao Jedinstvo sa Uba sa 1:0.

Iako su igrali bez nekoliko standardnih prvotimaca, učenici Ljubiše Stamenkovića su pružili izvanrednu partiju. Pogotkom Stefana Stevanovića u 27. minutu Smederevci su poveli, a dva minuta kasnije Nikola Lekić je udvostručio vođstvo. Još jednom se u drugom poluvremenu Stevanović upisao u listu strelaca, postavivši konačan rezultat. Na ovom meču je po prvi put za seniorski sastav nastupio i mladi golman Danijel Dobrić.

Proleter Mijalovac je ugostio ekipu Jedinstva sa Uba, a gol odluke je postigao Miloš Janković u 14. Minutu. S ovim bodovima Proleter je najverovatnije obezbedio opstanak; sada se sa 40 bodova nalazi na desetom mestu na tabeli.

U nedelju Smederevo od 17 i 30, u derbiju kola, dočekuje vodeći tim Sloge iz Požege, a Proleter Mihajlovac gostuje u Priboju, gde se sastaje sa domaćim FAP-om.

Exit mobile version