Promotivna trka povodom Svetskog dana orijentiringa

SMEDEREVO, 29. maj 2018 – Svetska orijentiring federacija preporučila je da se do 29. maja održi što više promotivnih trka, sa ciljem popularizacije i približavanja ovog sporta mladima, sve to u okviru manifestacije Svetskog dana orijentacije – World Orienteering Day.

Tim povodom, PSK “Čelik“ je u saradnji sa OŠ „Ivo Andrić“ u Radincu organizovao promotivnu trku. Trka je organizovana u školskom dvorištu uz učešće 37 učenika petih razreda, među kojima je bilo 22 devojčice i 15 dečaka. Većina učesnika je pronašla sve kontrolne tačke.

Prethodnog vikenda održano je i treće kolo u ligi planinarske orijentacije. Trka je u organizaciji planinarskog smučarskog društva “Avala“ iz Beograda održana na terenima Avale. Startovalo seiz memorijalnog centra Jajinci, a cilj je bio u planinarskom domu “Čarapićev brest“ na Avali. PSK “Čelik’je učestvovao sa četiri ekipe: muška seniorska, ženska seniorska, muška pionirska i muška veteranska. Staza za pionire bila je duga tri km sa četiri kontrolne tačke, za seniore deset km sa deset kontrolnih tačaka, dok je za seniorke i veterane staza bila duga osam km sa sedam kontrolnih tačaka. Sve ekipe Čelika su uspešno prošle stazu, što znači da su pronašli sve postavljene kontrole. Tri ekipe su bile na pobedničkom postolju i okitile se medaljama i peharima za dva prva i jedno drugo mesto. Posebno raduje činjenica da su deca, čiji prosek godina u ekipi iznosi 10 godina, uspešno našla sve kontrole i osvojila srebrnu medalju. Podsetimo, oni su prethodnog vikenda na Rajcu položili kurs iz planinarske orijentacije: Mihajlo Minić, Ilija Milutinović, Mina Vučković i Lazar Milutinović.

Članovi smederevskog kluba učestvovali su i na dve akcije pešačenja po Srbiji – na republičkoj akciji na Tupižnici i tradicionalnoj akciji stazama Atomske banje Gornja Trepča.

Fotografije su iz arhive članova kluba

Skorašnji članci

error: Content is protected !!