VK Smederevo: Gravelin i Bačka Palanka

SMEDEREVO, 28. maj 2018 – Finalnim trkama u nedelju je u Gravelinu u Francuskoj završeno Evropsko prvenstvo u veslanju za juniore. Marko Torbica, član VK Smederevo, iz drugog pokušaja je uspeo da se u skifu  plasira u četvrtfinale pošto je u repesažu zauzeo četvrto mesto iza predstavnika Litvanije, Letonije i Hrvatske, podsećaju iz smederevskog kluba.

U odlučujućoj trci za plasman u polufinale Torbica je bio četvrti, a prva tri skifa obezbeđivala su nastup u polufinalu. Poprilično istrošen prethodnim trkama Marko Torbica nije uspeo da se plasira u C finale već je u D finalu zauzeo drugo mesto, 20-o u generalnom plasmanu. Prethodno je veslač Smedereva u svojoj kvalifikacionoj grupi bio peti iza skifova Kipra, Mađarske, Španije i Švedske koji su se plasirali u četvrtfinale.

Bez obzira na relativno slabiji plasman, Marko Torbica je na ovom takmičenju pokazao određene kvalitete koji, uz dodatno angažovanje, na nekim narednim takmičenjima mogu da daju još bolje rezultate. Pogotovo, ako se ima u vidu da je Torbici ovo prvo veliko međunarodno takmičenje.  Prilika za popravljanje utiska  biće juniorsko prvenstvo sveta koje će se od 8. do 12. avgusta održati u Račicama u Češkoj.

Veslački klub Smederevo podseća da je prošle subote u Bačkoj Palanci održano prvo kolo Omladinske lige Srbije na kome su briljirali smederevski pioniri i kadeti.

Smederevci su osvojili devet medalja, po tri zlatne, srebrne i bronzane. U skifu za kadete I zlato i srebro je pripalo Smederevcima. Trijumfovao je Miroslav Jovanović, a na drugom mestu se našao Nikola Soldatović. Četvrto mesto u ovoj konkurenciji pripalo je takođe veslaču Smedereva Vuku Markoviću.

Dvostruki trijumf ostvarile su i veslačice Smedereva u četverac skulu. Prvo mesto pripalo je Teodori Stevanovskoj, Milici Mladenović, Milki Zdjelar i Maši Vasić. Njihove klupske drugarice Milica Pejović, Jelena Vukelić, Nevena Stefanović i Ana Soldatović domogle su se srebrne medalje.

Poslednje, treće zlatno odličje pripalo je kadetskom četvercu bez kormilara u sastavu  Dušan Popović, Nikola Soldatović, Vuk Marković i MiroslavJovanović. U dubl skulu za kadete Smederevci su osvojili srebro i bronzu. Na drugo mesto plasirala se posada Veljko Vukašinović – Dušan Popović, a na treće Luka Vasić – Vukašin Rajić. Poslednje bronzano odličje „zaradio „ je u skifu za pionire Božidar Kovačević.

Drugo kolo Omladinske lige Srbije na programu je 23. juna na Tisi kod Čuruga.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!