Suđenje za mobing biće nastavljeno u utorak

SMEDEREVO, 28. maj 2018 – Suđenje po tužbi za mobing protiv čelnika Gradske uprave u Smederevu, prvobitno zakazano za danas, odloženo je za sutra (utorak), saznaje Podunavlje.info u Višem sudu u Smederevu.

Razlog za odlaganje, najverovatnije, jeste kontrola koju danas vrše predstavnici Apelacionog suda u Višem sudu u Smederevu.

Podsetimo. bivše matičarke u GU Smederevo podnele su tužbu za zlostavljanje na radu, protiv Grada Smedereva, Gradske uprave Smederevo, načelnice GU i načelnice Odeljenja za opštu upravu u GU Smederevo.

Od 18. januara 2017. godine, kada je ova tužba za zlostavljanje na radu stigla u Viši sud u Smederevu (prethodno se Osnovni sud oglasio nenadležnim), do danas, zakazano je jedanaest ročišta. U međuvremenu je traženo izuzeće sudije Zorice Popović, ali je taj zahtev odbijen.

Na aprilskom ročištu, kako nezvanično saznajemo, završeno je saslušavanje tužilja. U daljem postupku, sledi saslušavanje tuženih, svedoka, kao i medicinsko veštačenje.

Krajem prošle nedelje je Podunavlje.info uputilo zahtev da naš novinar prisustvuje ročištu, ili da dobijemo izjavu sudije Zorice Popović, međuti, nismo dobili nikakav odgovor.

Inače, portalu Podunavlje.info nije bilo odobreno prisustvo na poslednjem ročištu, uz obrazloženje da u sudnici nema dovoljno mesta, pa je sugerisano da za informacije u vezi sa ovim predmetom podnesemo zahtev za pristup informacijama od javnog značaja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!