Torbica sutra izlazi na stazu na Evropskom prvenstvu

GRAVELIN/SMEDEREVO, 25. maj 2018 – Sutra u 9 i 30 su kvalifikacije na Evropskom prvenstvu u veslanju za juniore. Za sada je sve u redu, stigla je večeras kratka poruka za čitaoce portala Podunavlje.info od Aleksandra Smiljanića, trenera našeg mladog veslača Marka Torbice, koji u skifu predstavlja Srbiju i Smederevo na šampionatu kontinenta, koje se tokom vikenda održava u francuskom Gravelinu.

Podsećamo, prvo veliko međunarodno veslačko takmičenje, u konkurenciji juniora, održava se 26. i 27. maja u Gravelinu u Francuskoj. Na jednom mestu naći će se najbolji juniori i juniorke Evrope, a među njima i talentovani i perspektivni smederevski veslač Marko Torbica. Posle odličnih nastupa na prvenstvu Srbije u malim čamcima, kao i na Beogradskoj internacionalnoj regati, odlučeno je da se Torbica u Gravelinu takmiči u konkurenciji skifista.

Pored njega, na juniorskom šampionatu Evrope, boje Srbije braniće i Marko Prodanović i Todor Stanković u dvojcu bez kormilara i Marko Đuranović, Kosta Petković, Pavle Lijeskić i Veljko Matić u četvercu.

– Iako veslanje treniram šest godina, tek poslednje dve sam se profesionalno posvetio treninzima. Do tada sam se više rekreativno bavio ovim sportom. Rezultat nije izostao. Uspeo sam da izborim svoje mesto u državnom timu za Evropsko prvenstvo za juniore i da tako iznenadim i sebe i druge. Budući da se sve dogodilo preko noći, imam malu tremu što ću biti učesnik ovako velikog takmičenja, ali sam siguran da će ona nestati sa prvim startom u Gravelinu. Odlično sam radio u završnim pripremama i maksimalno sam spreman za sve izazove koji me očekuju u Francuskoj – kaže Torbica i dodaje:

– Budući da nemam značajno međunarodno iskustvo od protivnika koji me očekuju na prvenstvu poznajem jedino Slovenca Jaku Časa koji je trijumfovao na ovogodišnjoj Internacionalnoj regati “Kroacia Open” na kojoj sam slavio u B finalu. Bez obzira na sve, spreman sam da dam svoj maksimum i nadam se da mogu do jedne od tri karte koje vode na Olimpijske igre mladih u Argentinu, iako sam svestan da bi to bio ogroman rezultat.

Osim Marka Torbice na međunarodnoj sceni, ostale mlade veslače Smedereva očekuje nastup na prvom kolu Omladinske lige za kadete i pionire koje će se održati u subotu, 26. maja kod Bačke Palanke

Skorašnji članci

error: Content is protected !!