Marko i Sale putuju na EP za juniore – SREĆNO!

SMEDEREVO, 23. maj 2018 – Smederevski veslač u juniorskom skifu Marko Torbica i njegov trener Aleksandar Smiljanić u četvrtak putuju u Francusku, gde će se narednog vikenda održati Evropsko juniorsko prvenstvo u veslanju. Smederevci polaze u 4 sata ujutro, a avion ka Francuskoj poleće u 6 časova.

U subotu i nedelju, 26. i 27. maja, francuski gradić Gravelin biće domaćin Evropskog prvenstva za juniore na kojem će se za odličja i poslednje karte u skifu i dvojcu za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu boriti 165 posada iz 34 zemlje. Boje Srbije na ovom šampionatu braniće sedmorica reprezentativaca koji će veslati u tri čamca. U skifu će nastupiti Smederevac Marko Torbica, u dvojcu Marko Prodanović i Todor Stanković, a u četvercu Marko Đuranović, Kosta Petković, Pavle Lijeskić i Veljko Matić.

U skifu će se ogledati 25 čamaca, a tri najbolje posade će obezbediti vizu za Igre mladih, ne računajući Švajcarsku i Belorusiju koje su se već plasirale za takmičenje u Argentini. Pre odlazak za Francusku trener srpskog skifiste Aleksandar Smiljanić kratko je prokomentarisao.

“Samo učešće na Evropskom prvenstvu za juniore za Torbicu predstavlja ogroman uspeh Tim pre što se radi o veslaču sa svega dve godine staža u ovom sportu. Upravo zbog toga iluzorno je u ovom trenutku pričati o nekim njegovim krajnjim dometima. U svakom slučaju, u Gravelin odlazi maksimalno spreman, a na licu mesta ćemo videti za koji plasman je to dovoljno. Sve u svemu, ako bi kojim slučajem uspeo da obezbedi plasman na Olimpijske igre mladih, to bio podvig”, kazao je Smiljanić za Podunavlje.info.

Podsetimo, Torbica je na Beogradskoj internacionalnoj regati, 12. maja na Savskom jezeru u Beogradu, osvojio  zlato u skifu za juniore (7:11.83). Osvajanjem prvog mesta smederevski veslač je ostvario i normu za Evropsko prvenstvo za juniore u Francuskoj u disciplini koja će biti izborna za Olimpijske igre mladih u Argentini.

Žreb kvalifikacionih grupa na Evropskom prvenstvu za juniore biće održan u petak od 17 časova. Dan kasnije, počinju kvalifikacije. Istog dana u popodnevnim časovima na programu će biti trke repesaža. U nedelju, 27. maja, veslaju se polufinala i finala.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!