Izložba dokumentarnih fotografija „Iza kulisa“

SMEDEREVO, 22. maj 2018 – Izložba dokumentarnih fotografija pod nazivom „Iza kulisa“, autorke Katarine Marčetić biće od ove srede pred publikom u Galeriji Centra za kulturu Smederevo.

Serija dokumentarnih fotografija, koje otkrivaju svet iza kulisa beogradskog Narodnog pozorišta, nastala je kao odgovor na jedan od zadataka predmeta studijske fotografije na završnoj godini osnovnih akademskih studija Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Sama autorka, koja će se i obratiti prisutnima na otvaranju izložbe, ukazuje da je inspirisana podtekstom, mehanizmom, zaumnim, onim što prethodi, onim iza, i da je najiskrenije trenutke prepoznala u senci među zastorima kao trenutke tišine, iščekivanja, najdubljeg udaha pred transformišućim korakom.

Izložba, čije otvaranje je zakazano ove srede za 18 i 30, biće dostupna posetiocima Galerije do 31. maja.


Katarina Marčetić diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu, 2017. godine i iste godine upisala master studije.

Učestvovala je na grupnim izložbama: „Peto svetsko bijenale studentske fotografije”, Novi Sad (2015); „FESTUM”- festival studenata Univerziteta umetnosti, Beograd (2015); „Kontrast”, Gardoš kula, Beograd (2015); „Izložba grafika 2.godine”, Kragujevac (2015); „UGA”, Kombank Art hol, Beograd (2016); Izložba studenata fotografije Fakulteta primenjenih umetnosti, Paviljon Cvijeta Zuzorić, Beograd (2018), i drugim, na kojima je izlagala grafike, slike i fotografije.

Samostalno je izlagala na izložbi „Solaris” u galeriji „Prozor”, Beograd (2016).

Skorašnji članci

error: Content is protected !!