Brodarci obeležili Svetog Nikolu

SMEDEREVO, 22. maj 2018 –  Brodarski klub „Metalac“ Smederevo obeležio je danas klupsku slavu, letnjeg Svetog Nikolu.

Sečenjem slavskog kolača, u društvu sadašnjih i bivših članova, kao i prijatelja kluba, obeležen je Sveti Nikola, pored ostalog, zaštitnik moreplovaca. Nakon tradicionalne ceremonije paljenja slavske sveće i sečenja kolača, domaćin slave Petar Petrović predao je slavski kolač narednom slavljeniku Miloradu Jevtiću.

Bila je to prilika da sa direktorom kluba Čedomirom Jevtićem prokomentarišemo početak, ali i planove u nastavku ovogodišnje jedriličarske sezone.

„Kao i svake godine, planiramo da učestvujemo na svim regatama u organizaciji Jedriličarskog saveza Srbije, posebno kada su u pitanju kriterijske regate za državno prvenstvo. Na Prvomajskoj regati na Paliću ostvarili smo solidne rezultate. Nadamo se da ćemo u nastavku sezone biti uspešniji, što se tiče rezultata i učešća naših takmičara na ovim regatama. Prva je početkom juna u Golupcu i očekujemo plasmane makar na nivou prošlogodišnjih, ako ne i bolje. Najveća očekivanja su u omladinskim klasama – u Optimistu i Laseru, ali i u klasi Mikro, u kojoj standardno postižemo dobre rezultate. Na prvoj kriterijskoj regati u toj klasi, prošlog vikenda u Zemunu, osvojili smo treće mesto“, rekao je Jevtić

Podsetimo, u klasi Mikro, takmičari smederevskog kluba bili su vicešampioni države.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!