Sloga: Ogorčeni smo kontrolom u Kajzenu

BEOGRAD/SMEDEREVO, 21. maj 2018. godine – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ogorčeni su i, kako su saopštili, nisu iznenađeni rezultatima Inspekcije rada u današnjoj kontroli u turskoj fabrici tekstila “Kajzen” u Smederevu.

„Prema informacijama koje smo upravo dobili od našeg članstva u Kajzenu, inspektori su konstatovali da od svih nepravilnosti na koje su radnici ukazivali, poput neisplaćivanja prekovremenog rada do nezakonith otkaza, jedino osoba koja vrši higijenu WC-a nije stručno obučena za taj posao i nema adekvatnu opremu za rad, te je u skladu sa tim naloženo da Kajzen hitno otkloni te nedostatke, uz minimalnu novčanu i verujemo dogovorenu kaznu“, navodi se u saopštenju.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će u znak pažnje (revolta) prema turskom poslodavcu, obezbediti malom donacijom sredstva za higijenu, a vrednim inspektorima Ministartva rada baklave, bozu i druge turske slatke đakonije, „kako bi se okrepili posle mukotrpne i teške kontrole u Kajzenu“.

„Od slatkog poklona neće biti izuzet ni ministar rada Zoran Đorđević, koji se nedavno na prvomajskom protestu javno založio da će štititi prava radnika.“

O datumu predaje navedenih donacija Kajzenu i Inspektoratu, javnost će biti blagovremeno obaveštena, navodi Sloga, uz očekivanje velike podrške drugih sindikata, udruženja građana i pojedinaca u toj akciji.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!