Site icon podunavlje.info

FK “Cepelin 026” osvojio „Pinkum kup 2018“

VELIKO GRADIŠTE/SMEDEREVO, 21. maj 2018 – Mladi fudbaleri FK “Cepelin 026” iz Smedereva trijumfalno su se vratili iz Velikog Gradišta gde je održan 11. Turnir fudbalskih nada „Pinkum kup 2018“. Oni su uspeli da osvoje trofej u jakoj konkurenciji devet ekipa iz četiri okruga (Braničevski, Južnobanatski, Borski i Podunavski).

Trener Serafimović, Arsić, Jovanović, Jocić, Marković (gornji red), A.Živković, Milenković, Smiljanić, Pavlović i M. Živkovic (donji red)

Smederevci su najpre zauzeli prvo mesto u svojoj grupi pobedama protiv „Presinga“ iz Požarevca (5:0), „Starog grada“ iz Golupca (3:0), i FK „Plana“ iz Velike Plane (1:0). Jedini poraz doživeli su u toj fazi takmičenja od vršnjaka iz ekipe „VGSK“ iz Velikog Gradišta, rezultatom 1:0. Iako su dominirali i na tom meču, jedan nesrećni autogol doneo je pobedu domaćim fudbalerima. U drugoj grupi za prolazak, borile su se ekipe  „Hajduk Veljko“ iz Negotina, „BAK“ iz Bele Crkve, „Voja Gačić“ iz Pančeva i domaćin turnira – FK „Pinkum“ iz Velikog Gradišta.
Učenici trenera Simonovića su u polufinalu bili bolji od FK „Voja Gačić“ sa 3:2, da bi u finalnom susretu, ali ovoga puta nakon izvođenja penala, ponovo savladali „Presing“. U regularnom toku bilo je 0:0, a posle nepogrešivo izvedenih penala i sjajnih odbrana golmana, slavili su sa 3:1. Treba reći da je, zbog sprečenosti trenera Simonovića, ekipu sa klupe odlično predvodio Serafimović.
Smederevci su nesumnjivo pokazali najviše i zasluženo osvojili pobednički pehar. Predan i stručan rad trenera Simonovića daje vidne rezultate, jer njegovi dečaci igraju savremen i lepršav fudbal, a istovremeno deluju vrlo organizovano na terenu što u tom uzrastu (2006. godište) nije lako postići. Uspeh je utoliko veći ako se ima u vidu da su u timu bila i trojica dečaka rođena 2007. godine. Da je ova generacija igrača vrlo darovita i perspektivna, svedoči i podatak da su od početka godine, gotovo na svim turnirima na kojima su učestvovali, uspeli da trijumfuju ili da igraju finale.

Exit mobile version