Debata o monitoringu podzemnih i površinskih voda

SMEDEREVO, 21. maj 2018 – U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevu za ovaj utorak je zakazana debata  “Monitoring podzemnih i površinskih voda – EU standardi i sistem zaštite voda u Srbiji“,

Debata u Smederevu deo je serije događaja koje Evropski pokret u Srbiji i Fakultet političkih nauka organizuju u ukupno 17 gradova Srbije, u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji iz Sremske Mitrovice i Evropskim pokretom u Srbiji iz Kraljeva.

Vode predstavljaju jedan od najvažnijih resursa 21. veka. Protok vode u Srbiji opao je za više od 20 odsto u protekle dve decenije, a trenutno trećina populacije na svetu nema pristup pijaćoj vodi u odgovarajućoj meri. U Srbiji prerađuje nešto više od 10 posto otpadnih voda, a u zemljama EU 70 i više procenata.

Kako se sistem zaštite voda u Srbiji uklapa u EU standarde, kakvo je stanje u Srbiji i kakve su perspektive, neka su od pitanja o kojima će sutra od 13 do 15 časova u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju govoriti:

Prof. dr Vesna Ristić-Vakanjac, Univerzitet u Beogradu, Rudarsko–geološki Fakultet,

Prof. dr Mirjana Bartula, Univerzitet Singidunum – Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura“,

Prof. dr Darja Žarković, Visoka škola strukovnih studija Beogradska politehnika.

Debate se održavaju u okviru projekta „Evropa za mene“ koji podržava Delegacija Evropske unije, sa idejom da se u javnosti pokrenu razgovori na teme značajne za Srbiju u procesu evropske integracije i građanima pruže proverene i korisne informacije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!