Predstavljanje novog programa EU za lokalni razvoj – EU PRO

SMEDEREVO/S. PALANKA/V. PLANA , 20 maj 2018 – Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimovíć i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici prisustvovaće predstavljanju razvojnog programa EU PRO koji ima za cilj da doprinese privrednom i društvenom razvoju 99 lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima su i Smederevo, Smederevska Palanka i Velika Plana.

EU PRO će u utorak u Aranđelovcu predstaviti i poziv za podršku preduzetnicima i preduzetnicam, i mikro i malim preduzećima za nabavku opreme i savetodavne usluge ukupne vrednosti 4,5 miliona evra.

Program je već objavio četiri javna poziva za unapređenje infrastrukture u 99 lokalnih samouprava za koje je EU izdvojila ukupno deset miliona evra, a koji se odnose na poboljšanje javne i poslovne infrastrukture, kao i izradu planske i tehničke dokumentacije.

U Aranđelovcu će takođe biti organizovan Sajam EU projekata na kome će biti predstavljen deo dosadašnje podrške Evropske unije Srbiji, uključujući i uspešne primere podrške preduzetništvu, malim i srednjim preduzećima, kroz različite EU programe.

U naredne tri godine aktivnosti programa EU PRO, koji finansira Evropska unija sa 25 miliona evra a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Vladom Srbije, biće usmerene na unapređenje konkurentnosti lokalne privrede, poboljšanje poslovnog okruženje i jačanje društvene kohezije u gradovima i opštinama obuhvaćenim programom.

Foto: mei.gov.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!