Radničko-sportske igre – Osnovni sud trenutno u vođstvu

SMEDEREVO, 18. maj 2018 – Takmičenjima u tenisu, futsalu i streljaštvu nastavljene su Radničko-sportske igre u organizaciji Saveza samostalnih sindikata grada Smedereva.
U tenisu su favoriti opravdali očekivanja. Titule osvojene prošle godine uspele su da odbrane teniserke Osnovnog suda i teniseri štamparije Newpress. U konkurenciji dama, Osnovni sud je u finalu pobedio Gradsku upravu sa 2:1. Briljirala je sjajna Marija Savić koja je bez ikakvih problema savladala sve svoje rivalke. Kod muškaraca je Newpress bio bolji u finalu od Osnovnog suda u Smederevu, rezultatom 2:0. Treće mesto zauzela je Policijska, a četvrto Gradska uprava.
U streljaštvu su duplu pobedu odneli radnici Policijske uprave. Prava drama viđena je u muškoj konkurenciji. Policijska uprava i Sportska hala „ubili“ su isti broj krugova (445), ali je zbog preciznijih hitaca, titula pripala „plavcima“. Pojedinačno je najbolji rezultat ostvario Boban Marinković iz Sportske hale sa 173 kruga. Treće mesto pripalo je PKC-u, četvrto Osnovnom sudu, petu poziciju zauzeo je Newpress, šestu FS Mihajlovac, a sedmo Minel Enim. U ženskoj konkurenciji, najsigurniju ruku imale su dame iz Policijske uprave. Iza njih plasirale su se takmičarke Osnovnog suda, Minel Enima i PKC-a. Ubedljivo najpreciznija je bila Snežana Milovanović iz Policijske uprave.
Odigrana su dva kola u futsalu. Favoriti su startovali prema planu. Sindikat obrazovanja, PKC i Policijska uprava ostvarili su po dve pobede, dok se u drugoj polovini tabele nalaze Minel Enim, Osnovni sud i Sindikat radnika HBIS.

Turnir koji se održava u ovdašnjoj hali, nastavlja se u utorak (22. maj, od 18 sati) kada je na programu i prvi derbi u kojem će snage odmeriti PKC i Policijska uprava. U ostalim susretima sastaju se Osnovni sud – Sindikat radnika HBIS i Minel Enim – Sindikat obrazovanja.
Nakon stonog tenisa, streljaštva i tenisa, prvo mesto u generalnom plasmanu trenutno zauzima Osnovni sud sa 47 osvojenih bodova, samo dva vise od drugoplasirane Policijske uprave. Treći je PKC sa 35, četvrta Gradska uprava sa 30, dok petu poziciju drži prošlogodišnji pobednik – Sindikat obrazovanja sa 15 bodova. „Prosvetari“ računaju na bodove u ekipnim sportovima (odbojka, futsal, basket, bič-volej) u kojima su prošle godine ostvarili odlučujuću prednost. Šesti je Newpress koji je osvojio 12 bodova, sedma Sportska hala sa deset, osmi Minel Enim sa šest,..
Inače, bodovanje se vrši tako što prvoplasirani tim dobija deset, drugoplasirani sedam, trećeplasirani pet, a četvrta i petoplasirana ekipa po tri, odnosno jedan bod.
Radnicko-sportske igre nastaviće se takmičenjima u pikadu i basketu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!