Žestok pljusak zahvatio Smederevo

SMEDEREVO, 15. maj 2018 – Nešto pre 13 sati, Smederevo je zahvatila prava provala oblaka. Atmosferska kanalizacija, kako su to već Smederevci navikli, nije mogla da primi ogromnu količinu vode koja se sa okolnih brda slivala u centar grada, na pojedinim mestima su se šahte pretvorile u gejzire, a većinu ulica pešaci su prelazili gacajući u prljavoj vodi do čukljeva.

Da sve bude zanimljivije, prognoza za Smederevo je za danas prvobitno najavljivala “slabu kišu”, a kasnije je korigovana u “mogući pljuskovi”. Ako je verovati toj istoj prognozi , pljuskovi se mogu očekivati i u sredu i četvrtak, pa i petak, a od subote bi vreme u ovom kraju trebalo koliko-toliko da se stabilzuje.

U gradu je možda problematično, ali ovi pljuskovi su dobri za poljoprivredu, kažu stručnjaci Poljoprivredne stručne službe u Kolarima, jer je april u tom smislu omanuo, a i zima je bila suva preko mere za većinu kultura. Sada je pravo vreme za nalivanje zrna, i kod pšenice i kod kukuruza, a i voćkama pogoduju padavine u ovom periodu, naravno, samo bez grada.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!