Site icon podunavlje.info

Opšta bolnica u Smederevu dobila akreditaciju

SMEDEREVO, 15. maj 2018 – Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije obavestila je smederevsku bolnicu, da je, nakon sprovedenog postupka, dobila akreditaciju na određeni period, o čemu će joj biti izdat sertifikat, navodi se u saopštenju Opšte bolnice u Smederevu.

„Ovog puta smo ispunjenost postavljenih akreditacijskih standarda ostvarili u visokom procentu, čemu su prethodile brojne aktivnosti koje su privedene kraju posetom spoljašnjih ocenjivača početkom aprila meseca. Ocenjivani su dostignuti standardi kvaliteta u oblastima: upravljanja, rukovođenja, upravljanja informacijama, ljudskih resursa, zaštite životne sredine, laboratorijske dijagnostike, farmaceutske delatnosti, radiologije, internističkih grana, hirurgije, pedijatrije, urgentne medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije, ginekologije i neonatologij“, navodi se u saopštenju.

U Opštoj bolnici u Smederevu smatraju da je dobijanje akreditacije izuzetan uspeh ustanove, „kao garancija za sigurnost pacijenata, njihovo poverenje u zdravstveni sistem i nivo zdravstvenih usluga u skladu sa postavljenim standardima kvaliteta“.

Povodom dodele akreditacije, u Opštoj bolnici „Sveti Luka“ Smederevo, u sredu, sa početkom u 11 časova, biće organizovana konferencija za novinare.

dr Nenad Đorđević

Inače, saopštenje je stiglo nepotpisano, pa, ukoliko nije slučajna greška, može se dovesti u vezu sa informacijama o navodnoj smeni dosadašnjeg direktora.

Kako Podunavlje.info saznaje iz nekoliko izvora, prim. mr sc. med. dr Nenad Đorđević, do sada, nije smenjen sa funkcije direktora Opšte bolnice “Sveti Luka” u Smederevu.

“Čuli smo te glasine. Koliko je nama poznato, on je još uvek direktor. Nikakvu zvaničnu informaciju u vezi sa tim nismo dobili iz Ministarstva. Za sada je tako, a da li će i ostati, videćemo”, rečeno je portalu Podunavlje.info u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U Ministarstvu zdravlja za Podunavlje.info nisu želeli da potvrde niti da demantuju eventualnu smenu, a u pres službi nam je rečeno da će sve informacije biti blagovremeno istaknute na portalu Ministarstva zdravlja.

Exit mobile version