Jasmina Milovanović i Veljko Ilić medaljama otvorili MK sezonu

SMEDEREVO, 15. maj 2018 – Jasmina Milovanović vratila se na vatrenu liniju posle porodiljskog odsustva i osvojila srebrnu medalju malokalibarskim pištoljem u drugom kolu Kupa Srbije. Na postolje je izašla sa svojom petomesečnom ćerkom Darijom. I Veljko Ilić je malokalibarsku sezonu otvorio medaljom, bronzanom za juniore u trostavu.
Prvog dana, una dvadesetpetometarskom strelištu na Carevoj Ćupriji u Beogradu, Jasmina Milovanović je bila najbolja u disciplini sportski pištolj u kvalifikacijama sa 578 krugova (291 precizna + 287 brza paljba). U finalu je nadmašila Danica Rašeta iz Streljačkog kluba „Zemun Centar“ sa 30 hitova (10,2 kruga i bolje). Milovanovićeva je imala 20, a bronzanu medalju osvojila je Tamara Đorđević iz SK „Akademac“ sa 16 hitova. Nastupilo je 12 seniorki. Jasmini Milovanović je ovo prvo takmičenje posle porađaja, pa je na postolje izašla držeći u rukama svoju petomesečnu ćerku Dariju.
Veljko Ilić je u Novom Sadu osvojio bronzanu medalju u trostavu za juniore sa 1.118 krugova (364 klečeći, 385 ležeći, 369 stojeći stav). Sa tim rezultatom kvalifikovao se i za seniorsko finale u kome je dostigao četvrto mesto. Najbolji junior je Marko Ivanović iz SK „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 1.141 krugom, a srebrnu medalju osvojio je Ratko Bućić iz „Partizana“ sa 1.138 krugova. Seniorske medalje osvojili su Stevan Jovanović iz „Čika Mate“, Borislav Mazinjanin iz SK „Palilula“ i ponovo Marko Ivanović. Nastupilo je 12 juniora i 15 seniora. U istoj disciplini naša Natalija Tasić sa 1.086 krugova plasirala se na trinaesto mesto, u konkurenciji 14 juniorki.
Dan pre toga, Natalija Tasić i Veljko Ilić, nastupali su i na drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije za mešovite parove. U finale miks timova vazdušnom puškom plasirali su se kao peti sa 816,6 krugova (Tasić 411,6 / Ilić 405) i kao peti su i završili takmičenje. Medalje su podelili miks tim „Novi Sad 1790 – Čika Mata Kragujevac“ u kome su nastupali Sanja Vukašinović i Stevan Jovanović, „Novi Sad 1790 1“: Tatjana Banjac i Đorđe Janjić i „Jedinstvo“ iz Stare Pazove: Marija Kolarević i Momčilo Adamović. Nastupilo je 11 timova.
Jasmina Milovanović i Veljko Ilić dobrim plasmanima osvojili su i bodove za finale Kup takmičenja, kao i Natalija Tasić i Veljko Ilić za takmičenje miks timova. Treće kolo Kupa Srbije održaće se od 8. do 10. juna.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!