Akcija „Narcisu u pohode“

KRALJEVO/SMEDEREVO, 15. maj 2018 – Planinarsko-smučarsko društvo  “Gvozdac“ iz Kraljeva, po 61. put organizovalo je tradicionalnu akciju “Narcisu u pohode“ u okolini Kraljeva, koja je ove godine imala i republički karakter.

Oko 1000 planinara, što akciju čini jednom od najmasovnijih, krenulo je iz sela Kamenica, među njima i 50 članova PSK “Čelik“ iz Smedereva.

Na početku se prolazi nasutim šumskim putevima, do Orlovca na 938 metra nadmorske visine, gde je i prva duža pauza. Potom nepregledne livade, koje samo put preseca. Na tim livadama izdižu se cvetovi narcisa, koji svojom lepotom i mirisom prosto opijaju kolonu planinara.

Iznenađenje, krdo divljih konja, koji prilaze ljudima, kao da žele da se druže. Posle četiri sata hodanja i  pređenih 11 kilometara, po Ravnom stolu i Nilovskog prevoja, stiže se do najvišeg vrha Stolova, do Usaovice na 1.375 metara nadmorske visine. Povratak ide do Orlovca, odvajanje preko Debelog brda do Brezne i planinarskog doma “Zorica Gizdavić“. Ovde se pešačenje, posle pređenog dvadeset jednog kilometra završava, a počinje druženje uz ručak, muziku i vedro raspoloženje, opet uz želju da se susretnu na nekoj našoj lepoj planini u što skorije vreme.

Fotogrfije su iz arhive članova kluba

Skorašnji članci

error: Content is protected !!