Pet medalja u 6. kolu prvenstva u orijentiring kombinaciji

SMEDEREVO, 14. maj 2018 – U organizaciji Orijentiring saveza Srbije i OK „Soko 2015“, u nedelju je održano 6. kolo takmičenja u orijentiring kombinaciji za prvenstvo Srbije.

Trka je organizovana kao srednja distanca, u delu šume Lazarevac-Kopovi koja se nalazi jugozapadno od mesta Mirosaljci, neposredno uz samo Strmovo.

Takmičenje je održano po vlažnom terenu, a ovakav teren, sa mnogo detalja bio je izazov za  takmičare, kako one najmlađe u kategoriji do 12 godina starosti tako i za najstarije u kategoriji starijih veterana preko 70 godina. Staze za one najmlađe  bile su 900 m sa sedam kontrolnih tačaka, za najstarije bile su duge 1,5 km sa 12 kontrolnih tačaka, dok su za elitnu seniorsku kategoriju bile duge 3,4 km sa 25 kontrolnih tačaka.

PSK Čelik je učestvovao sa 9 takmičara i osvojio je 5 medalja, jednu zlatnu i četiri bronzane. Među osvajačima medalja je i Sofija Nikolić sa zlatnim odličjem u najmlađoj ženskoj kategoriji i Nemanja Vasiljević sa bronzanom medaljom u muškoj kategoriji do 14 godina starosti.  Klub je ovim nastupom osvojio 720 bodova i zadržao je 6. mesto u konkurenciji klubova iz Srbije.

Fotografije su iz arhive članova kluba

Skorašnji članci

error: Content is protected !!