Matić i Aničićeva najbolji na Smederevskom kupu

SMEDEREVO, 14. Maj 2018 – Ovogodišnje titule pobednika Smederevskog kupa serijskom vazdušnom puškom osvojili su Aleksandar Matić, osamnaestogodišnji junior iz Aranđelovca, i iskusna seniorka „Smedereva“ Marija Aničić, koja je u Smederevskoj ligi nastupala za tim „New Press-a“.
Aleksandar Matić je uspeo da pobedi najboljeg smederevskog strelca ovim oružjem Novicu Petrovića, člana ekipe „Juteks“. Nadmašio ga je za četiri kruga. Bronzanu medalju osvojio je Dragan Florić iz ekipe „Kore Mig“. Drvenu medalju za četvrto mesto, koja se tradicionalno dodeljuje na smederevskom turniru serijskom vazdušnom puškom, osvojio je Srđan Milošević iz Aranđelovca. Petrović i Florić su strelci „Heroj Srbe“.

Marija Aničić je povela u finalu seniorki odmah posle prve serije i nije ispuštala vođstvo sve do poslednjeg hica. Povremeno joj je društvo na vrhu tabele pravila Mladena Ristić iz Aranđelovca, međutim završnica meča pripala je iskusnoj domaćoj takmičarki, koja je trijumfovala sa pet krugova prednosti. Bronzanu medalju osvojila je Nevena Gavrilović iz Aranđelovca, a drvenu Jelena Tasić, takođe član ekipe „New Press“.
Strelci su takmičili po formatu finala za vazdušnu pušku u međunarodnom kolu, a plasman su ostvarili na osnovu šest najboljih rezultata iz Smederevske lige, koja je završena nedelju dana pre ovog nadmetanja.
Medalje, pehare i diplome najboljim strelcima na sedmom Smederevskom kupu i jubilarnoj desetoj Smederevskoj ligi u streljaštvu uručivali su Željko Marić, predsednik Streljačke družine „Smederevo“, Dragan Florić, predsednik Streljačkog kluba „Heroj Srba“ i Srđan Milošević, predsednik SK „Aranđelovac“. Jubilej je bio i prilika da se dodele i specijalna priznanja dugogodišnjim saradnicima i učesnicima Smederevske lige u streljaštvu. Tako su specijalne pehare dobili dugogodišnji strelci „Smedereva“ i „Heroj Srbe“ Novica Petrović, za pobede u svih deset liga i Milena Kitić, koja je aktivno nastupala do pre četiri godine, kada je morala da odustane iz zdravstvenih razloga. Pehare su dobile i sudije koje su sudile u kontinuitetu na svim ligama: Milutin Jovanović, Dragan Simić i jedan od najstarih članova smederevske streljačke družine Božin Stepanoski (od 1958). Pehare za medijsku podršku smederevskom turniru vazdušnom puškom dobili su novinari i snimatelji Saša Šparović, Radoje Glišić, Dejan Đorić, Zoran Jovšić i Svetislav Pantić, kao i Radio Luks i internet portali Semendria i SD kafe. Organizacioni odbor je najveću zahvalnost uputio sponzorima ekipa koje učestvuju: Samostalni sindikat HBIS, JKP „Vodovod“, Sindikat Bolnice, Sindikalna organizacija EPS Smederevo, Policijska uprava Smederevo, Kore Mig, štamparija New Press, Juteks, MB pehari, Sindikat Doma zdravlja, Sindikalna organizacija gradske uprave Smederevo, Sindikalna organizacija Osnovnog suda u Smederevu i Streljački klub „Aranđelovac“.
Postoje indicije da jedanaesto po redu izdanje Smederevske lige serijskom vazdušnom puškom, u sezoni 2018/2019. počne ranije, već u novembru, a da se broj kola sa dosadašnjih sedam poveća na deset. Pripreme će početi već na leto, a očekuje se da će se i broj ekipa i pojedinaca značajno povećati. Strelište u Sportskoj hali Smederevo ima kapacitet od 40 mesta, a poziv za učešće u Smederevskoj ligi biće otvoren za sve koji još uvek u svojim klubovima neguju ovu disciplinu iz nacionalnog programa.

Rezultati VII Smederevskog kupa u streljaštvu

Seniori: 1. Aleksandar Matić (Aranđelovac) 220, 2. Novica Petrović (Juteks) 216, 3. Dragan Florić (Kore Mig) 197, 4. Srđan Milošević (Aranđelovac) 177, 5. Saša Ilić (Juteks) 159, 6. Miodrag Ivković (Juteks) 883, 7. Novica Popović (SS HBIS) 142, 8. Borivoje Provčin (Kore Mig) 100 krugova.
Seniorke: 1. Marija Aničić (New Press) 214, 2. Mladena Ristić (Aranđelovac) 209, 4. Nevena Gavrilović (Aranđelovac) 190 krugova, 4. Jelena Tasić (New Press) 911, 5. Milica Luković (New Press) 143, 6. Nevena Janković (Aranđelovac) 129, 7. Milica Čorlija (Aranđelovac) 110, 8. Nevena Đorđević (Heroj Srba) 92 kruga.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!