Razlozi za održavanje ili neodržavanje sednice Skupštine

SMEDEREVO, 12. maj 2018 – Sednica Skupštine grada Smedereva održana je u petak, kako navode naši izvori, podrazumeva se – nezvanično, zbog vanlokalne važnosti jedne tačke dnevnog reda – Predloga odluka o izradi planova detaljne regulacije industrijske zone (sektora severoistok, jug i centralnog područja), od kojih, tako tvrde, zavisi i realizacija projekta industrijskog parka, čiju su izgradnju najavili kineski investitori.
Smederevski odbornici, među kojima nema više odborničke grupe Dosta je bilo, koja sada deluju pod imenom (pro)Budimo Smederevo, razmatrali su ukupno 50 materijala, što postavlja pitanje opravdanosti i efikasnosti ovakvih zasedanja. Opozicioni odbornici su u više navrata upozoravali da gomilanje tema i sazivanje sednica u poslednji čas pre isteka roka od tri meseca nije produktivno, odnosno da se u tim okolnostima ne može konstruktivno i argumentovalo raspravljati i odlučivati o važnim temama.

Sve tačke dnevnog reda usvojene su bez problema, pored ostalog i zato što, kako je rekao šef odborničke grupe vladajuće stranke, “nikad više jedinstvo u Srpskoj naprednoj stranci nego što je danas”.

Kako su nam, naravno opet nezvanično, potvrdili izvori u istoj stranci, sednica je održana zahvaljujući “uputstvu iz Beograda”, a iz ranije pomenutog razloga. Prvobitno je razmatrana mogućnost neodržavanja sednice, u zakonskom roku od tri meseca, po modelu izostanka kvoruma, sa posledičnim uvođenjem privremenih mera i raspisivanjem lokalnih izbora. Važniji su Kinezi, objašnjava isti izvor.

Kao dopuna dnevnog reda pred odbornicima se našlo i jedno kadrovsko rešenje – postavljena je nova direktorka Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, pošto je njen prethodnik otišao u penziju. Iz fotelje u Gradskom veću, gde je bila zadužena za resor obrazovanja, u direktorsku je prešla Miljana Kravić. Inače, ovo direktorsko mesto, po famoznom ključu, pripadalo je Socijalističkoj partiji Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!