Trofej Beograda i druga regata Kupa Srbije za vikend

SMEDEREVO, 11. maj 2018 – Veslački klub Smederevo nastupiće predstojećeg vikenda na drugoj regati Kupa Srbije sa 17 posada, saopšteno je danas.

U subotu i nedelju, 12. i 13. maja, na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) održaće se tradicionalna Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda, s istorijom dugom gotovo četiri decenije, koja će pored svih domaćih klubova okupiti i timove iz Bugarske, Grčke i Bosne i Hercegovine.

Ujedno, na predstojećoj regati kadeti i kadetkinje iz naše zemlje boriće se za bodove u okviru druge regate Kupa Srbije čiji će ukupni pobednik (posle četiri regate) postati vlasnik trofeja ovog takmičenja.

Prvog dana, u subotu 12. maja, na regatnu stazu će izaći 11 smederevskih posada.

U konkurenciji juniora, VK Smederevo predstavljaće u skifu Marko Torbica. Miroslav Jovanović i Vuk Marković, veslaće u kadetskom skifu, a u dvojcu bez kormilara Andrija Jevtić i Nikola Soldatović.

U kadetskom dubl skulu Smederevo će imati čak tri posade: Veljko Vukašinović i Todor Marković, Luka Vasić i Vukašin Rajić i Lazar Živković i Petar Samardžija.

U pionirskoj konkurenciji veslaće Božidar Kovačević u skifu.

VK Smederevo će imati dva četverac skula u konkurenciji devojaka: Teodora Stevanovska, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Maša vasić veslaće u jednom čamcu, a u drugom će biti Nevena Stevanović, Jelena Vukelić, Milica Pejović i Ana Soldatović.

Drugog dana takmičenja, u konkurenciji juniora veslaće u dubl skulu Miroslav Jovanović i Marko Torbica, a u konkurenciji kadeta nastupiće četverac bez kormilara u sastavu: Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović. Posadu četverac skula će činiti Lazar Živković, Veljko Vukašinović, Todor Marković i Petar Samardžija.

Vuk Simić, Bogdan Savić, Lazar Stojković I Luka Božilović veslaće u pionirskom četverac skulu, a kod pionirki u dubl skulu će se oprobati Milica Mladenović i Milka Zdjelar.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!