Radničko sportske igre „Smederevo 2018“

SMEDEREVO, 7. maj 2018 – U organizaciji Saveza samostalnih sindikata grada Smedereva, minulog vikenda započela su sportska takmičenja radnika grada Smedereva.

Ove godine na ovoj tradicionalnoj manifestaciji učestvuje 13 ekipa, a uzbudljivo je bilo od samog starta, javljaju saradnici portala Podunavlje.info.

Sportske igre su zvanično otvorili šahisti. Na turniru je učestvovalo šest ekipa, prvo mesto zasluženo je osvojio tim Obrazovanja, drugo mesto pripalo je Gradskoj upravi, a treće šahistima PKC-a. Takmičari Osnovnog suda u Smederevu zauzeli su četvrtu poziciju, peto Minel Enima, a šesta je Policijska uprava u Smederevu.

Nakon šahovskog, održan je turnir u stonom tenisu. Majstori celuloidne loptice i ovoga puta su opravdali renome možda i najkvalitetnije sportske discipline na celom takmičenju. Viđeni su sjajni mečevi u muškoj, ženskoj i mešovitoj konkurenciji. Kod dama, trijumfovale su takmičarke ovdašnje Gradske uprave, ispred Osnovnog suda i PKC-a.  Gradska uprava je u finalu pobedila šestostruke uzastopne šampionke iz Osnovnog suda sa 3:2.

U konkurenciji muškaraca, prvo mesto pripalo je Policijskoj upravi Smederevo koja je u finalu slavila protiv PKC-a (3:2). Treće mesto zauzeli su stonoteniseri Osnovnog suda u Smederevu koji su bili su bolji od Sportske hale (3:1).

Mešoviti stoni tenis je, takođe, doneo uzbudljive mečeve. Na kraju su najviše sreće imali takmičar i takmičarka iz PKC-a koji su, nakon tesne pobede u polufinalu protiv Osnovnog suda u Smederevu (2:1), u finalnom susretu savladali Policijsku upravu sa 2:0. Osnovni sud je osvojio i treći pehar pošto je, nakon pobede u dublu, slomio otpor Gradske uprave rezultatom 2:1.

U generalnom plasmanu, nakon četiri završene discipline, trenutno vodi PKC sa 27 osvojenih bodova. Da će se voditi velika borba za šampionski pehar svedoči podatak da se Osnovni sud, Policijska uprava i Gradska uprava trenutno nalaze na deobi drugog mesta sa po 20 osvojenih bodova. Petu poziciju zauzimaju „prosvetari“ sa deset bodova.

Inače, titulu pobednika u generalnom plasmanu brani Sindikat obrazovanja.

Radničko sportske igre grada Smedereva nastavljaju se u četvrtak uvodnim utakmicama turnira u malom fudbalu. Fudbalski mečevi igraće se u ovdašnjoj hali, utorkom i četvrtkom, od 18 časova.

U nedelju, 13. maja, na terenima na Jugovu održaće se takmičenje u muškom i ženskom tenisu. Šampionske pehare braniće teniseri štamparije Newpress i teniserke Osnovnog suda u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!