Veslači obeležili Đurđevdan

SMEDEREVO, 5. maj 2018 – Sečenjem slavskog kolača, u društvu sadašnjih i bivših članova, kao i prijatelja kluba, Veslački klub Smederevo obeležio je danas klupsku slavu, Đurđevdan.

To je bila prilika da sa predsednikom kluba prokomentarišemo početak, ali i planove u ovoj veslačkoj sezoni.

„Početak sezone je uspešan. U Zagrebu smo imali odlične rezultate – Filipović je prvog dana osvojio medalju, a drugog dana i zlato u skifu, Torbica je bio prvi kod juniora, takođe u skifu. Na državnom u malim čamcima, pre nekoliko dana, osvojili su srebro u seniorskom skifu i zlato u juniorskoj konkurenciji“, podseća za Podunavlje.info, Miljan Popović, predsednik uprave VK Smederevo.

Prema njegovim rečima, očekivanja su ove sezone usmerena, pre svega, na kadete, pošto su na prvoj regati imali četiri pobede u šest trka.

„Do kraja godine očekujemo da na Državnom prvenstvu za kadete ‘uzmemo sve što možemo’ i što više njih da ode na Balkanski šampionat. Takođe, kod seniora očekujemo da se Aca (Filipović) plasira na Svetsko prvenstvo. Prvo zvanično testiranje će mu biti Svetski kup, 2. i 3. juna u Beogradu“, kaže Popović.

Posle dugo godina, u Smederevu ponovo veslaju devojčice i to se doživljava kao veliki uspeh, pored medalja koje su već počele da osvajaju.

„Na poslednjoj regati, devojčice su osvajanjem prvog mesta u četvercu i trećeg mesta, iako dosta mlađe od konkurentkinja, ostvarile veliki uspeh. I od njih očekujemo da ove godine imamo državne prvakinje i na klupskoj sceni da budemo, možda ne najbolji, ali među dva najbolja kluba u Srbiji na Državnom prvenstvu, na kraju godine“, zaključio je predsednik VK Smederevo.

U smederevskom klubu, aktivno trenira osamdesetak devojčica i dečaka u svim kategorijama i disciplinama, a prema Popovićevim rečima, cilj je stotinu veslača koji će braniti boje Smedereva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!