Skupština zakazana – hoće li biti i održana

SMEDEREVO, 5. maj 2018 – Sednica Skupštine grada Smedereva sazvana je za 11. maj, sa početkom u 11 sati, što je novina, jer su sednice do sada počinjale, bar po najavama, od 10 časova. Nezvanično, na ovom zasedanju očekuju se još neke moguće “zanimljivosti”.

Predloženi dnevni red obuhvata 20 tačaka, sa podtačkama, ukupno 50 materijala, koji su odbornicima podeljeni u četvrtak uveče, dok mediji zvanično još nisu obavešteni, možda tek u ponedeljak, saznaje Podunavlje.info.

Međutim, važnije od svega pomenutog je da li će sednica uopšte biti održana. Naime, najblaže rečeno nesaglasje dva krila unutar vladajuće stranke traje, na jednom je vladajuća nomenklatura sa polugama vlasti (i kasom), a na drugom deo „starih“ naprednjaka, koji prema njihovim rečima, imaju podršku vrha stranke.

Sednica bi, utoliko, mogla da bude veoma zanimljivija, imajući u vidu sada već otvoreni sukob koji tinja još od prošlogodišnje smene gradonačelnice sa mesta poverenika stranke i preti da se završi radikalnim kadrovskim promenama u lokalnoj administraciji.

Čija će dva prsta imati prevagu, kojoj će se struji prikloniti stranački odbornici, ali i ostalih odborničkih grupa, pre svih SPS-a, koji je bio tas na vagi i na prethodnom zasedanju, i da li je moguće i neodržavanje sednice, što bi vodilo ka raspuštanju Skupštine, uvođenju privremenih mera i novim izborima, kako najavljuju neki izvori, ostaje da se vidi.

Sednica je zakazana osam dana pre isteka roka od tri meseca (19. februara je bila prošla), pa postoji verovatnoća, u slučaju nedostatka kvoruma, da Skupština grada Smedereva i zaista bude raspuštena. Kome bi odgovarali izbori, a kome ne bi…

Međutim, neki od aktera kao da su prenebregli „više“ ciljeve i interese, „naše“ Kineze i neispunjene obaveze koje Grad ima, odnosno njegovi predstavnici, i odluke koje je trebalo da se nađu u materijalima još na prethodnoj sednici, a nisu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!