Site icon podunavlje.info

Hapšenja zbog obljube, nedozvoljenih polnih radnji…

SMEDEREVO/VELIKA PLANA, 1. maj 2018 – Policija je u više odvojenih akcija na teritoriji Srbije u prethodnih nekoliko dana, u cilju suzbijanja opšteg kriminala, uhapsila 36 osoba, među njima i šestoro iz Smedereva i Velike Plane.

U Smederevu je uhapšen S. D. (1982), pod sumnjom da je počinio obljubu nad nemoćnim licem. On se tereti da je stupio u kontakt sa dvema maloletnicama i da je iskoristivši njihovo mentalno stanje, nad njima, u više navrata, počinio obljubu.

Uz krivičnu prijavu priveden je Višem javnom tužilaštvu u  Smederevu.

Uhapšen je i D. P. (1948) za koga se sumnja da je tokom 2017. i 2018. godine, u više navrata, počinio obljuba nad nemoćnim licem, a na teret mu se stavljaju i dva krivična dela nedozvoljene polne radnje. I on se tereti da je iskoristivši mentalno stanje tri maloletnice nad njima počinio obljubu. Sumnja se da je D. P. poverenje devojčica zadobio tako što im je najpre davao slatkiše, a zatim i novac od 100 ili 150 dinara, a potom ih vrbovao da dođu kod njega u kuću, gde ih je obljubio. Policija je prilikom pretresa njegovog stana pronašla lovačku pušku, koju je imao u nelegalnom posedu, zbog čega mu se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. I on je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Za uhapšenu A. N. (1984) se sumnja da je počinila krivično delo zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica. A. N. se pred maloletnim sinom i ćerkom prostituisala i intravenski drogirala, a dečak se jednom prilikom i ubo na igle koje je ona prethodno koristila prilikom uzimanja narkotika. Ona se sumnjiči i da je maloletnog sina primoravala da krade. Zbog svega je, uz krivičnu prijavu, privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

U Smederevu je uhapšen S. D. (1971) zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, pošto je u Osipaonici u više navrata pokušao da svojim vozilom „opel astra“ zaustavi oštećenog, koji se takođe kretao svojim vozila u kojem je bila i supruga osumnjičenog. Oštećeni je usled toga svojim automobilom udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smera. S. D. je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

Još jedno izazivanje opšte opasnosti: u Smedurevu je uhapšen D. P. (1971) koji se tereti da je u toku noći na pločniku ispred garaže oštećenog bacio flašu sa benzinom, u kojoj je bila natopljena krpa koju je zapalio, nakon čega je došlo do eksplozije. Srećom, nije bilo povređenih, a li je i on priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

Exit mobile version