Veslanje: Državno prvenstvo odloženo za nekoliko dana

SMEDEREVO, 26. april 2018 – Državni šampionat u malim čamcima za seniore i juniore odložen je za sredinu naredne nedelje zbog najavljenih loših vremenskih prilika, saopštio je danas Veslački klub Smederevo. Prvenstvo države trebalo je da se održi predstojećeg vikenda na Adi Ciganliji.

Boje VK Smederevo na ovom takmičenju braniće Aleksandar Filipović u seniorskom skifu i trojica juniora, takođe u skifu, Marko Torbica, Lazar Ristić i Miroslav Jovanović.

Dan posle državnog prvenstva održaće se i prva regata Kupa Srbije. Veslački klub Smederevo na ovom takmičenju imaće 10 posada.

Lazar Ristić i Marko Torbica veslaće u juniorskom dubl skulu. U kadetskom skifu veslaće Miroslav Jovanović i Vuk Marković, a u dvojcu bez kormilara nastupiće Andrija Jevtić i Nikola Soldatović.

Smederevci će u kadetskoj konkurenciji imati i četverac bez kormilara  (Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović) i dva dubl skula u kojima će veslati, Veljko Vukašinović i Todor Marković kao i Luka Vasić i Vukašin Rajić.

Božidar Kovačević biće predstavnik VK Smederevo u pionirskom skifu. U pionirskom četverac skulu nastupiće Vuk Simić, Matija Bančov, Lazar Stojković i Luka Božilović.

Do što boljeg plasmana pokušaće da dođu i dva četverac skula u konkurenciji pionirki. Teodora Stevanovska, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Maša Vasić veslaće u prvom, a u drugom će nastupiti Nevena Stevanović, Jelena Vukelić, Tara Lazić i Ana Soldatović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!