„Ožalošćena porodica“ Narodnog pozorišta najbolje ocenjena

SMEDEREVO, 26. april 2018 – Narodno pozorište iz Beograda odigralo je u sredu uveče na 35. Nušićevim danima u Smederevu  „Ožalošćenu porodicu“. Ovu izvedbu jednog od najpopularnijih Nušićevih dela smederevska publika nagradila je najvišom ocenom u dosadašnjem festivalskom programu – 4,62.  Prema oceni publike, glumica večeri je Nela Mihailović u ulozi Vide.

„Nisam mogla da tražim inspiraciju na drugom mestu nego gledajući ovaj svet koji me okružuje i žene u Srbiji, žene uopšte. Vida je borac, verni pratilac svog čoveka koga je sama izabrala. Vida i trpi, ali i ispolji ono što nameri i, prosto, uživala sam praveći je“, rekla je pored ostalog dobitnica nakon uručenja priznanja.

Nela Mihailović u ulozi Vide

U kafani „Dardaneli“,nakon razgovora sa glumcima o predstavi „Ožalošćena porodica“, upriličen je muzičko-poetski kabare „Da, to su bili dani“ u kome su učestvovali Nebojša Dugalić, Boris Pingović, Nina Ćosić i Voja Savić.

Kombinovanje poznatih stihova Duška Trifunovića, Laze Kostića, Miloša Crnjanskog, anegdota o Brani Petroviću, Vitomiru Nikoliću, Tinu Ujeviću, Zoranu Radmiloviću i drugim poznatim ličnostima sa muzikom Santane, Vaja kon Diosa, Erika Kleptona, Iglsa, „Indeksa“, grupe „Leb i sol“, Josipe Lisac, „Azre“, Đorđa Balaševića, „Bijelog dugmeta“ i drugih, podsetili su prisutne na one lepe, dobre stvari iz perioda kada su zaista „to bili dani“ i šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena.

U četvrtak, na repertoaru 35. Nušićevih dana, Jugoslovensko dramsko pozorište od 20 časova odigraće predstavu Pod žrvnjem Dragoslava Nenadića, u režiji Egona Savina.

Prethodno, od 18 sati u Narodnoj biblioteci Smederevo, u okviru obeležavanja 172 godine od osnivanja Smederevskog čitališta, biće predstavljena knjiga pesama Putnik sa tačkom Ivane Stojić. O knjizi će, pored autorke, govoriti prof. dr Dobrivoje Stanojević.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!