Pokrenuta onlajn peticija za podizanje spomenika despotu Đurđu

SMEDEREVO, 24. april 2018 – Na sajtu peticije24.com od nedelje svi koji su tog mišljenja mogu da potpišu da su za podizanje spomenika despotu Đurđu u Smederevu.

„Smatramo da je neprihvatljivo da despot Đurađ Branković (prvi Smederevac) kao osnivač grada nema svoj spomenik. Uvereni smo da despot Đurađ Smederevac zaslužuje svoj spomenik na Gradskom trgu. Spomenik bi bio svojevrstan identitet i simbol ovog grada, kako za građane i građanke tako i za turiste. Zato smo odlučili da pokrenemo peticiju da despot dobije svoj spomenik, tamo gde najviše zaslužuje. Na Gradskom trgu. Ali, ovo ne možemo sami. Za ovo moramo zajedno da se izborimo.
Pred vama je peticija, potpišite je, podelite je na svojim profilima i pozovite i ostale kojima je Smederevo u srcu da potpisu“, napisali su pokretači uz poziv za potpisivanje.

Ukoliko želite da potpišete, ovo je link: https://www.peticije24.com/peticija_da_despot_djuradj_brankovic_dobije_svoj_spomenik_na_gradskom_trgu

Odziv potpisnika u prva tri dana verovatno nije adekvatan očekivanjima onih koji su peticiju pokrenuli, šezdesetak potpisa, a zašto je tako možda je odgovor u reakcijama na društvenim mrežama: uglavnom se postavlja pitanje da li je spomenik despotu Đurđu prioritet pored svega drugog što Smederevu nedostaje.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!