Dan Narodne biblioteke Smederevo – 172 godine postojanja

SMEDEREVO, 23. april 2018 – Dan Narodne biblioteke Smederevo, koja proslavlja 172 godine postojanja, biće obeležen u utorak. Istim povodom, tokom čitave nedelje organizovana su književna predstavljanja i izložbe knjiga.

Obeležavanje jubileja počinje svečanom akademijom u utorak, 24. aprila u 11 časova na Pozajmnom odeljenju, uz obraćanje zvaničnika i muziku Orkestra „Svetlost“.

Istog dana, od 18 sati, biće održano prvo književno veče, Pesnički portret Dragana Hamovića, od ukupno tri književna predstavljanja koliko je predviđeno programom.

Za sredu je najavljen književni portret Moša Odalovića, dok će u četvrtak biti predstavljena zbirka pesama „Putnik sa tačkom“ Ivane Stojić, a govoriće i prof. dr Dobrivoje Stanojević.

Programom obeležavanja jubileja, najavljene su i tri izložbe: na Pozajmnom odeljenju, Mošove zanimacije: književno i likovno stvaralaštvo Momčila Moša Odalovića, na Dečjem odeljenju Mira Alečković – najlepša reč i na Odeljenju strane knjige „Ruski evropejac“: Ivan Turgenjev.

Takođe, čitave nedelje biće organizovana i prodajna izložba izdanja Narodne biblioteke Smederevo po promotivnim cenama.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!